“Hát ez csudafinom!” Bőrén sült ponty spenóttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A pontyot leginkább halászléként szoktuk elképzelni, pedig a bőrén sült ponty vajpuha és csak úgy omlik a szánkban, spenóttal tálalva könnyű, egészséges és finom ebéd akármilyen alkalomra.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~290 kCal/adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg ponty filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg friss spenót
  • 4 ek Vénusz D-vitamin étolaj

  • bors

Elkészítés

  1. Papírtörlővel szárítsuk le a ponty filéket.
  2. Fordítsuk a bőrös oldalára, majd éles késsel minél sűrűbben irdaljuk be, egészen a bőréig. A beirdalt szeleteket vágjuk 4 egyenlő részre, sózzuk be.
  3. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd ha elég forró, tegyük bele a halat, bőrével lefelé. A beirdalt ponty nagyon hamar átsül, elég neki 3-4 perc, és már fordíthatjuk óvatosan a másik oldalára, további 1-2 percre, amíg egy kis színt kap. Ha kész, vegyük ki a halat a serpenyőből.
  4. A visszamaradt étolajon futtassuk meg a vékony szeletekre szelt fokhagymát, majd dobjuk rá mosott és leszárított spenótot. Pár perc alatt összefonnyad, sózzuk, és már tálalhatjuk is a bőrén sült ponttyal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A ponty meglehetősen szálkás hal, de ha elég aprólékosan beirdaljuk, átvágjuk az összes szálkát, ami a hal bőre felé helyezkedik el. A hőtől aztán ropogósra sül, és nem kell ügyelnünk rá evés közben.

Dobjuk fel a spenótot kevés csíkokra vágott kápia paprikával!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hát ez csudafinom!” Bőrén sült ponty spenóttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Papírtörlővel szárítsuk le a ponty filéket.
  2. Fordítsuk a bőrös oldalára, majd éles késsel minél sűrűbben irdaljuk be, egészen a bőréig. A beirdalt szeleteket vágjuk 4 egyenlő részre, sózzuk be.
  3. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd ha elég forró, tegyük bele a halat, bőrével lefelé. A beirdalt ponty nagyon hamar átsül, elég neki 3-4 perc, és már fordíthatjuk óvatosan a másik oldalára, további 1-2 percre, amíg egy kis színt kap. Ha kész, vegyük ki a halat a serpenyőből.
  4. A visszamaradt étolajon futtassuk meg a vékony szeletekre szelt fokhagymát, majd dobjuk rá mosott és leszárított spenótot. Pár perc alatt összefonnyad, sózzuk, és már tálalhatjuk is a bőrén sült ponttyal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A ponty meglehetősen szálkás hal, de ha elég aprólékosan beirdaljuk, átvágjuk az összes szálkát, ami a hal bőre felé helyezkedik el. A hőtől aztán ropogósra sül, és nem kell ügyelnünk rá evés közben.

Dobjuk fel a spenótot kevés csíkokra vágott kápia paprikával!

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően még egészségesebbé teszi az ételt!