“A nagypapa kedvence” Korhely halászlé

Ha tetszik a recept, mentsd el

A korhely halászlé nem egy mai recept, de azon klasszikusok közé tartozik, amelyek méltán épültek be a köztudatba.

Elő- és elkészítési idő

60 + 18 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~544 kCal/adag

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 2 ponty fej
  • 2 ponty gerinc
  • 1 nagyobb keszeg
  • 2 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 6 babérlevél
  • 6-9 szem egészbors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 4 ek liszt
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Tegyük fel másfél liter hideg vízben főni a halfejeket, a gerinceket, a keszeget, a babérlevéllel, a megpucolt, félbevágott hagymákkal, az egész paradicsomokkal és az egész borssal. Amikor elkezd lobogva forrni a lé, adjuk hozzá a pirospaprikát, és főzzük az alaplevet 45-50 percig. Ha kész, szűrjük le.
  2. Amíg fő az alaplé, irdaljuk be minél aprólékosabban a pontyfilét: fordítsuk a bőrére, és éles késsel vagdossuk be egészen a bőréig. Sózzuk be, majd vágjuk 3-4 centis kis kockákra.
  3. Tegyük vissza a láng fölé a leszűrt alaplevet. Műanyag edényben keverjük ki a tejfölt a mustárral és a pár kanál liszttel. Hőkiegyenlítéssel öntsük a leveshez: ehhez először a forró levesből merjünk a tejfölös habaráshoz, és kavarjuk teljesen simára. Ha a forró levestől felmelegszik a habarás, akkor öntsük át az egészet a levesbe, így nem fog kicsapódni.
  4. Forraljuk össze a levest és tegyük bele a beirdalt ponty darabokat. Sózzuk ízlés szerint, főzzük további 10 percig, majd tálaljuk forrón kenyérrel, erős paprikával, és citrommal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ez egy igazán könnyű, és frissítő halleves, ha több tartalmat kívánnánk bele, főzzünk hozzá gyufatésztát.

Ha sikerül szép sűrűn beirdalni a pontyfilét, nem kell a szálkák miatt aggódnunk evés közben: átvágjuk őket.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A nagypapa kedvence” Korhely halászlé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel másfél liter hideg vízben főni a halfejeket, a gerinceket, a keszeget, a babérlevéllel, a megpucolt, félbevágott hagymákkal, az egész paradicsomokkal és az egész borssal. Amikor elkezd lobogva forrni a lé, adjuk hozzá a pirospaprikát, és főzzük az alaplevet 45-50 percig. Ha kész, szűrjük le.
  2. Amíg fő az alaplé, irdaljuk be minél aprólékosabban a pontyfilét: fordítsuk a bőrére, és éles késsel vagdossuk be egészen a bőréig. Sózzuk be, majd vágjuk 3-4 centis kis kockákra.
  3. Tegyük vissza a láng fölé a leszűrt alaplevet. Műanyag edényben keverjük ki a tejfölt a mustárral és a pár kanál liszttel. Hőkiegyenlítéssel öntsük a leveshez: ehhez először a forró levesből merjünk a tejfölös habaráshoz, és kavarjuk teljesen simára. Ha a forró levestől felmelegszik a habarás, akkor öntsük át az egészet a levesbe, így nem fog kicsapódni.
  4. Forraljuk össze a levest és tegyük bele a beirdalt ponty darabokat. Sózzuk ízlés szerint, főzzük további 10 percig, majd tálaljuk forrón kenyérrel, erős paprikával, és citrommal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ez egy igazán könnyű, és frissítő halleves, ha több tartalmat kívánnánk bele, főzzünk hozzá gyufatésztát.

Ha sikerül szép sűrűn beirdalni a pontyfilét, nem kell a szálkák miatt aggódnunk evés közben: átvágjuk őket.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a habarás elkészítéséhez!