Strandolunk a konyhában - Hekk koviubis házimajonézzel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha nem jutunk el hekkezni a hétvégén, magunknak is könnyedén megcsinálhatjuk. Ráadásul ilyen koviubis majonézt egyik bódéban sem adnak.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~630 kCal/adag

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db hekk törzs
  • 200 g keményítő
  • 150 g liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dl sör

  • bors
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj

Majonéz:

Elkészítés

  1. Készítsünk házi majonézt! Keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a D-vitamin étolajat. Sózzuk ízlés szerint, keverjük bele a tejfölt, és az apró kockákra vágott kovászos uborkát. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Töröljük teljesen szárazra a haltörzseket. Éles késsel vágjuk be a hal tetején és alján futó uszonyt. Vágjuk a hekket 4-5 centis darabokra, sózzuk be.
  3. Forgassuk a keményítő negyedébe a haldarabokat, úgy, hogy mindenhol egyenletesen belepje. A maradékot ütögessük le róla.
  4. Széles teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
  5. A keményítő háromnegyedét keverjük ki a liszttel, paprikával, sütőporral. Adjuk hozzá a jéghideg sört, majd keverjünk híg tésztát belőle. Mártsuk a keményítős halszeleteket a sörtésztába, majd óvatosan tegyük a forró olajba. Néha átforgatva, hogy egyenletesen aranybarnára süljön, 3-4 perc alatt süssük készre a hekket. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón a kovászos uborkás házi majonézzel és kenyérrel.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Mindig frissen készítsük a sörtésztát és nagyon hideg sörből, így igazán ropogós lesz majd az étel.

Ha mirelit hekket használunk, kíméletesen olvasszuk fel a halat, ne engedjünk rá forró vizet, mert megfő a hal a csap alatt.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Strandolunk a konyhában - Hekk koviubis házimajonézzel

Hozzávalók

Majonéz:

Elkészítés

  1. Készítsünk házi majonézt! Keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a D-vitamin étolajat. Sózzuk ízlés szerint, keverjük bele a tejfölt, és az apró kockákra vágott kovászos uborkát. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Töröljük teljesen szárazra a haltörzseket. Éles késsel vágjuk be a hal tetején és alján futó uszonyt. Vágjuk a hekket 4-5 centis darabokra, sózzuk be.
  3. Forgassuk a keményítő negyedébe a haldarabokat, úgy, hogy mindenhol egyenletesen belepje. A maradékot ütögessük le róla.
  4. Széles teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
  5. A keményítő háromnegyedét keverjük ki a liszttel, paprikával, sütőporral. Adjuk hozzá a jéghideg sört, majd keverjünk híg tésztát belőle. Mártsuk a keményítős halszeleteket a sörtésztába, majd óvatosan tegyük a forró olajba. Néha átforgatva, hogy egyenletesen aranybarnára süljön, 3-4 perc alatt süssük készre a hekket. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón a kovászos uborkás házi majonézzel és kenyérrel.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Mindig frissen készítsük a sörtésztát és nagyon hideg sörből, így igazán ropogós lesz majd az étel.

Ha mirelit hekket használunk, kíméletesen olvasszuk fel a halat, ne engedjünk rá forró vizet, mert megfő a hal a csap alatt.

Vénusz tipp

Használjunk a házi majonéz készítéséhez Vénusz D-vitamin étolajat, ami hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.