“Hamm-hamm“ Házi májkrém

Ha tetszik a recept, mentsd el

Reggelire, uzsira és vacsorára is jó, ha a hűtőben lapul egy tál házi májkrém. A gyerkőcök bármikor kenhetnek maguknak egy kiflit, és máris huss az éhségnek.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~363 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a májat és késsel elkaparva szedjük ki a nagyobb ereket belőle.
  2. Teflonserpenyőben fonnyasszuk meg az olajon a hagymát és a fokhagymát. Mikor üvegesedik, adjuk hozzá a májat és a rozmaringágról leszedett leveleket. Gyakran kavarva pirítsuk 5-6 percig, amíg a máj átsül. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Tegyük konyhai aprítógépbe a májat és a hideg vajízü margarint, majd alacsony fokozaton pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Kész is van a házi májkrém!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

Használhatunk más fűszernövényeket is az ízesítéshez: petrezselymet, kakukkfüvet, vagy akár tárkonyt.

Töltsük csatos üvegekbe a kész májkrémet: kevés olvasztott kacsazsírral légmentesen lefedve sokáig eláll a hűtőszekrényben.

Ételallergia tipp

Vénusz Vajízű margarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

543 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hamm-hamm“ Házi májkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a májat és késsel elkaparva szedjük ki a nagyobb ereket belőle.
  2. Teflonserpenyőben fonnyasszuk meg az olajon a hagymát és a fokhagymát. Mikor üvegesedik, adjuk hozzá a májat és a rozmaringágról leszedett leveleket. Gyakran kavarva pirítsuk 5-6 percig, amíg a máj átsül. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Tegyük konyhai aprítógépbe a májat és a hideg vajízü margarint, majd alacsony fokozaton pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Kész is van a házi májkrém!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

Használhatunk más fűszernövényeket is az ízesítéshez: petrezselymet, kakukkfüvet, vagy akár tárkonyt.

Töltsük csatos üvegekbe a kész májkrémet: kevés olvasztott kacsazsírral légmentesen lefedve sokáig eláll a hűtőszekrényben.

Ételallergia tipp

Vénusz Vajízű margarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat margarintól hidegen is kiválóan kenhető lesz a májkrém.