"Bárcsak sose fogyna el!" BBQ csirkeszárny

Ha tetszik a recept, mentsd el

Barbeque csirkeszárnyak nélkül nincs is grillezés! A szárnyak finom szaftosra sülnek, a kéksajtból készült szósz pedig olyan különlegessé teszi, hogy egy darabnál nem lehet megállni.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~674 kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny 

BBQ szósz:

  • 3 ek Vénusz D-vitamin olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek barna nádcukor
  • 2 ek mustár
  • 5 ek ketchup
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 5 paradicsom (vagy 20 dkg paradicsompüré)
  • frissen őrölt bors
  • kevés fahéj
  • 1 tk római kömény
  • chili ízlés szerint

Kéksajt mártás:

  • 20 dkg kéksajt
  • 4 dl Vénusz Napföl

Elkészítés

  1. A BBQ szósz elkészítésével kezdjük: a hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rászórjuk a cukrot, és kissé megkaramellizáljuk.
  2. A paradicsomokat leturmixoljuk és a hagymához adjuk.
  3. A mustárt, ketchupot, Worcestershire és szójaszószt hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, római köménnyel ízesítjük. Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele chilit. Alaposan összefőzzük.
  4. A csirkeszárnyakat a szósszal bekenjük és fóliatálra tesszük. Körbefóliázzuk és így kezdjük párolni. 20 perc múlva a fóliát leszedjük és a grillrácson készre sütjük.
  5. A kéksajt mártáshoz a kéksajtot villával eldolgozzuk a Vénusz Napföllel.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről! 

Elkészítési tipp

Remekül illik a fogáshoz a hasábokra vágott szárzeller.

Kéksajt mártás helyett/mellett a hagyományos mártásokkal is (mustár, BBQ szósz, ketchup, majonéz) finom a csirkeszárny.

Köretként zöldsalátát vagy grillen pirított burgonyát kínáljunk hozzá.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Bárcsak sose fogyna el!" BBQ csirkeszárny

Hozzávalók

BBQ szósz:

Kéksajt mártás:

Elkészítés

  1. A BBQ szósz elkészítésével kezdjük: a hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rászórjuk a cukrot, és kissé megkaramellizáljuk.
  2. A paradicsomokat leturmixoljuk és a hagymához adjuk.
  3. A mustárt, ketchupot, Worcestershire és szójaszószt hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, római köménnyel ízesítjük. Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele chilit. Alaposan összefőzzük.
  4. A csirkeszárnyakat a szósszal bekenjük és fóliatálra tesszük. Körbefóliázzuk és így kezdjük párolni. 20 perc múlva a fóliát leszedjük és a grillrácson készre sütjük.
  5. A kéksajt mártáshoz a kéksajtot villával eldolgozzuk a Vénusz Napföllel.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről! 


Elkészítési tipp

Remekül illik a fogáshoz a hasábokra vágott szárzeller.

Kéksajt mártás helyett/mellett a hagyományos mártásokkal is (mustár, BBQ szósz, ketchup, majonéz) finom a csirkeszárny.

Köretként zöldsalátát vagy grillen pirított burgonyát kínáljunk hozzá.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj használatával tehetünk csontjaink és fogazatunk egészségéért.