"A pácon múlik minden!" Mustáros, barna sörös tarja

Ha tetszik a recept, mentsd el

A grillezés sikere a pácoláson múlik, éppen ezért érdemes külön figyelmet fordítani a különböző pácokra. Ez a barna sörös pác remekül megy a sertéshúshoz.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kcal

Hozzávalók

  • 60 dkg tarja

Pác:

  • 150 ml barna sör
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 3 tk. dijoni mustár
  • 2 tk. méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket.
  2. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy odafigyelünk, hogy ne érje direkte a láng.
  3. A végén ismét a direkt-láng fölé tesszük, így pirítjuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 

Elkészítési tipp

Ha a sörös pác nem felel meg az ízlésünknek, próbáljuk ki ajvárral, úgy is nagyon finom.

Tálaláskor kevés citromot facsarhatunk rá a különlegesebb ízélményért.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A pácon múlik minden!" Mustáros, barna sörös tarja

Hozzávalók

Pác:

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket.
  2. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy odafigyelünk, hogy ne érje direkte a láng.
  3. A végén ismét a direkt-láng fölé tesszük, így pirítjuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 


Elkészítési tipp

Ha a sörös pác nem felel meg az ízlésünknek, próbáljuk ki ajvárral, úgy is nagyon finom.

Tálaláskor kevés citromot facsarhatunk rá a különlegesebb ízélményért.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj semleges íze miatt remek a pácok elkészítésénél.