"A másnapi szendvicshez is tökéletes!" Pikáns BBQ oldalas

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az egészben sült húsok bár lassabban készülnek el, mégis olyan különlegesen finomak, omlósak, mint semmi más. Ha marad belőle, másnap isteni szendvicsbe is!


Elő- és elkészítési idő

10 perc + 2 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~986 kcal/adag

Hozzávalók

  • 1,5 kg oldalas egyben
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 2 dl Vénusz étolaj
  • 3 cm gyömbér reszelve
  • 2 fokhagyma reszelve
  • 3 ek édes chiliszósz
  • fél citrom leve
  • 2 tk római kömény
  • 2 tk őrölt koriander
  • bors

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük és bekenjük vele az oldalast, majd egy éjszakát ebben pihentetjük.
  2. Másnap nem a direkt-láng felett, hanem mellette sütni kezdjük.
  3. Minimum 1,5 óra szükséges a grillezéséhez, hogy kellőképpen omlós, puha legyen.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Coleslaw saláta vagy zöldsaláta remek köret hozzá.

Tálalhatjuk pitával is, különböző szószokkal (fokhagyma szósz, stb).

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A másnapi szendvicshez is tökéletes!" Pikáns BBQ oldalas

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük és bekenjük vele az oldalast, majd egy éjszakát ebben pihentetjük.
  2. Másnap nem a direkt-láng felett, hanem mellette sütni kezdjük.
  3. Minimum 1,5 óra szükséges a grillezéséhez, hogy kellőképpen omlós, puha legyen.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Coleslaw saláta vagy zöldsaláta remek köret hozzá.

Tálalhatjuk pitával is, különböző szószokkal (fokhagyma szósz, stb).

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj kiváló alap a pácok elkészítéséhez, mivel a fűszerek zsiradékban adják ki legjobban az aromájukat.