"Nem akarok a konyhában ácsorogni!" Zöldsaláta grillezett kukoricával, csirkenyárssal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Vannak napok, amikor akkora a hőség, hogy semmi kedvünk a konyhában tüsténkedni. A teraszon/kertben viszont isteni együtt készíteni a vacsorát, miközben sört/bort/limonádét kortyolgatunk.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~748 kcal/adag

Hozzávalók

Csirkenyárs:

  • 6 hosszabb, fás rozmaringág
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 tk grillfűszer keverék
  • 1 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 cső főtt kukorica

Saláta:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma

Öntet:

  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A csirkenyársakhoz a húst kockázzuk fel, a fűszerbe forgassuk bele a fűszerekbe, majd a rozmaringnyársakra húzzuk fel a  húskockákat.
  2. A főtt kukoricát vékonyan kenjük meg olajjal és kapassuk meg a grillen, majd késsel vágjuk le a szemeket.
  3. A salátához a jégsalátát tépkedjük nagyobb darabokra, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, majd keverjük össze a salátát az olajjal, ecettel.
  4. A tetejére szórjuk a kukoricát.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

A salátát feldobhatjuk magvakkal is (kesudió, napraforgó mag, tökmag).

Ha nem keverjük be a salátát az öntettel, másnapig lezárt dobozban eláll.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem akarok a konyhában ácsorogni!" Zöldsaláta grillezett kukoricával, csirkenyárssal

Hozzávalók

Csirkenyárs:

Saláta:

Öntet:

Elkészítés

  1. A csirkenyársakhoz a húst kockázzuk fel, a fűszerbe forgassuk bele a fűszerekbe, majd a rozmaringnyársakra húzzuk fel a  húskockákat.
  2. A főtt kukoricát vékonyan kenjük meg olajjal és kapassuk meg a grillen, majd késsel vágjuk le a szemeket.
  3. A salátához a jégsalátát tépkedjük nagyobb darabokra, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, majd keverjük össze a salátát az olajjal, ecettel.
  4. A tetejére szórjuk a kukoricát.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

A salátát feldobhatjuk magvakkal is (kesudió, napraforgó mag, tökmag).

Ha nem keverjük be a salátát az öntettel, másnapig lezárt dobozban eláll.

Vénusz tipp

A Vénusz 3&6 étolaj használatával, valamint egészséges táplálkozással sokat tehetünk a koleszterinszintünk fenntartásáért.