"Délig nem leszel éhes!" Bacon-tojás szendó

Ha tetszik a recept, mentsd el

Komoly kihívás az iskolásoknak minden napra egészséges tízórait csomagolni. Ez a szendvics viszont telitalálat, ráadásul az éhséggel sem lesz gond ebédig.
Elő- és elkészítési idő

5 perc + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 fő

Kalória

~444 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 szendvicshez:
  • 1 magvas zsemle
  • 2 szelet bacon
  • 1 tojás
  • 1 mk Vénusz Valódi Vajjal
  • fél marék bébispenót
  • 1 szelet sajt (edámi, cheddar, trappista, stb)

Elkészítés

  1. A bacont keresztben félbevágjuk és serpenyőben, alacsony lángon kisütjük a zsírját, megpirítjuk.
  2. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük.
  3. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a margarinnal, bébispenótot halmozunk rá, majd jöhet a bacon és a szeletekre vágott kemény tojás.
  4. Sajtszeletet teszünk a tetejére, majd a zsemle teteje következik. 
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Kenhetünk a szendvics tetejének belső oldalára kevés mustárt is, így még finomabb lesz a szendvics.

Bébispenót helyett tehetünk bele rukkolát, uborkát, paprikát vagy paradicsomot.

Ételallergia tipp

A szendvicseket elkészíthetjük gluténmentes kenyérből is. A gluténmentes kenyér hamarabb megszikkadhat, így érdemes a szendvicset megpirítani.

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Délig nem leszel éhes!" Bacon-tojás szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont keresztben félbevágjuk és serpenyőben, alacsony lángon kisütjük a zsírját, megpirítjuk.
  2. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük.
  3. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a margarinnal, bébispenótot halmozunk rá, majd jöhet a bacon és a szeletekre vágott kemény tojás.
  4. Sajtszeletet teszünk a tetejére, majd a zsemle teteje következik. 
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Kenhetünk a szendvics tetejének belső oldalára kevés mustárt is, így még finomabb lesz a szendvics.

Bébispenót helyett tehetünk bele rukkolát, uborkát, paprikát vagy paradicsomot.

Ételallergia tipp

A szendvicseket elkészíthetjük gluténmentes kenyérből is. A gluténmentes kenyér hamarabb megszikkadhat, így érdemes a szendvicset megpirítani.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. Már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, ideális szendvicsekhez.