"Az én szendvicsembe anya csinált krémet!" Sonkás-borsókrémes szendó

Ha tetszik a recept, mentsd el

Zöldségekből remek kencéket lehet készíteni, ezekkel feldobhatunk bármilyen szendvicset. Biztos, hogy a gyerekek örülni fognak neki.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 fő

Kalória

~424 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 szelet magvas kenyér
  • 2 szelet baromfi sonka
  • 1 paradicsom
  • 1 mozzarella
  • 2 ek borsókrém
  • 15 dkg zöldborsó
  • frissen őrölt bors
  • pici citromlé
  • 1 ek Vénusz Vajvarázslat Sós
  • só (ha szükséges)
  • 10 levél petrezselyem

Elkészítés

  1. A zöldborsót kevés vízben megfőzzük, majd leturmixoljuk a Vénusz Vajvarázslattal, frissen őrölt borssal, citromlével és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  2. A szendvicset megkenjük a borsókrémmel, ráhajtogatjuk a sonkát.
  3. A paradicsomot felszeleteljük, a sonkára tesszük, mozzarella szeleteket teszünk rá.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A borsókrémet dúsíthatjuk natúr sajtkrémmel is.

Bátrabbak ízesíthetik mentával vagy kakukkfűvel is.

Ételallergia tipp

A szendvicseket elkészíthetjük gluténmentes kenyérből is. A gluténmentes kenyér hamarabb megszikkadhat, így érdemes a szendvicset megpirítani.

Vénusz Vajvarázslat – Sós

47% valódi vajjal, növényi olaj és a vaj lágy, könnyen kenhető keveréke, sós változatban

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Az én szendvicsembe anya csinált krémet!" Sonkás-borsókrémes szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót kevés vízben megfőzzük, majd leturmixoljuk a Vénusz Vajvarázslattal, frissen őrölt borssal, citromlével és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  2. A szendvicset megkenjük a borsókrémmel, ráhajtogatjuk a sonkát.
  3. A paradicsomot felszeleteljük, a sonkára tesszük, mozzarella szeleteket teszünk rá.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A borsókrémet dúsíthatjuk natúr sajtkrémmel is.

Bátrabbak ízesíthetik mentával vagy kakukkfűvel is.

Ételallergia tipp

A szendvicseket elkészíthetjük gluténmentes kenyérből is. A gluténmentes kenyér hamarabb megszikkadhat, így érdemes a szendvicset megpirítani.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat könnyen kenhetővé teszi a házilag készített zöldségkrémeket.