“Minden van itthon hozzá” Gazpacho

Ha tetszik a recept, mentsd el

A gazpachot arra találták ki a spanyolok, hogy a mediterrán nyár forró napjain az otthon levő zöldségek és egy kis száraz kenyér felhasználásával lehűthessék magukat. Nem csinálták rosszul, régóta bevált recept!

Elő- és elkészítési idő

4 óra + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~480 Kcal /adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

      • fél beáztatott bagett/kenyér
      • 1 kigyóuborka hámozva
      • 2 db kápia
      • 3 db paradicsom
      • 3 fokhagyma
      • 2 ek balzsamecet
      • 1 ek fűszerpaprika
      • 5-7 dl víz
      • 1 dl olívaolaj
      • só, bors

      Elkészítés

        1. A kenyeret áztassuk be kevés vízben. Keverjük össze a meghámozott, felkockázott kígyóuborkával, fokhagymával, a paradicsommal, kápiával, az olívaolaj felével, a fűszerpaprikával és a balzsamecettel, majd sózzuk be. Pihentessük pár órán át.
        2. Botmixerrel pürésítsük selymesre, közben  vékony sugárban öntsük hozzá a maradék olajat, és 3-4 dl vizet. 
        3. Szűrjük le, és tálaljuk apróra vágott uborkával és kápiával.

        Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

        Elkészítési tipp

        Ha nem akarunk pepecselni a leves leszűrésével, semmi gond, így kicsit rusztikusabb állaga lesz.

        Pirított mandulával is nagyon finom.

        Előkészíthetjük előző este is a gazpachot, csak jót tesz az ízének, ha többet áll.

        Vénusz napraforgó-étolaj

        Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

        Ha tetszik a recept, mentsd el

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Minden van itthon hozzá” Gazpacho

        Hozzávalók

        Elkészítés

          1. A kenyeret áztassuk be kevés vízben. Keverjük össze a meghámozott, felkockázott kígyóuborkával, fokhagymával, a paradicsommal, kápiával, az olívaolaj felével, a fűszerpaprikával és a balzsamecettel, majd sózzuk be. Pihentessük pár órán át.
          2. Botmixerrel pürésítsük selymesre, közben  vékony sugárban öntsük hozzá a maradék olajat, és 3-4 dl vizet. 
          3. Szűrjük le, és tálaljuk apróra vágott uborkával és kápiával.

          Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


          Elkészítési tipp

          Ha nem akarunk pepecselni a leves leszűrésével, semmi gond, így kicsit rusztikusabb állaga lesz.

          Pirított mandulával is nagyon finom.

          Előkészíthetjük előző este is a gazpachot, csak jót tesz az ízének, ha többet áll.