"Az uncsi májkrémes másként" Házi májkrémes

Ha tetszik a recept, mentsd el

Házilag májkrémet készíteni nem bonyolult, viszont összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti társai. Sokféleképpen variálható, a suliban is mindenki ezért könyörög majd.
Elő- és elkészítési idő

10 perc + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~546 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.
  2. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, a hagymához adjuk.
  3. A rozét a májhoz adjuk, a kakukkfüvet rámorzsoljuk, a mazsolát rászórjuk.
  4. 15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük, hozzákeverjük a Vénusz Valódi Vajjal-t.
  6. A kihűlt májkrémet a szendvicsre kenjük, salátalevéllel, paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A mazsola elhagyható, ha nem szeretjük az édességét a májasban.

Kakukkfű helyett/mellett adhatunk hozzá petrezselymet, snidlinget is

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek gluténmentes zsemlével készítsék.

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Az uncsi májkrémes másként" Házi májkrémes

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.
  2. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, a hagymához adjuk.
  3. A rozét a májhoz adjuk, a kakukkfüvet rámorzsoljuk, a mazsolát rászórjuk.
  4. 15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük, hozzákeverjük a Vénusz Valódi Vajjal-t.
  6. A kihűlt májkrémet a szendvicsre kenjük, salátalevéllel, paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A mazsola elhagyható, ha nem szeretjük az édességét a májasban.

Kakukkfű helyett/mellett adhatunk hozzá petrezselymet, snidlinget is

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek gluténmentes zsemlével készítsék.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal hozzáadásával a májkrémünk hűtőből kivéve is könnyen kenhetővé válik.