“Ilyet még kérni fogsz!” Kifordított csirkeszárny rántva

Ha tetszik a recept, mentsd el

Elsőre bonyolultnak tűnhet kifordítani a csirkeszárnyakat, de annyira jó ez az étel, és annyira szeretni fogja a család, hogy egy-egy különlegesebb vasárnap alkalmával érdemes megcsinálni. Ha egyszer lesz egy kedvenc rántott ételeink verseny, ez fogja megnyerni azt. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 pec

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~736 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Helyezzük a megtisztított és esetleges toll daraboktól megfosztott csirkeszárnyat egy vágódeszkára, a belső felével felfelé. Vágjuk le a csontok találkozásánál  a bal oldali, elvékonyodó szárnyrészt, erre nem lesz szükségünk. Fogjuk bal és jobb marokra a bal, és jobb oldali csontot, majd erőteljes mozdulattal, az izülettel ellentétes irányban hajtsuk vissza. Akkor jó, ha a porcnál kifordul a szárny, a bal oldali szárnyrész két csontja kilyukasztja a bőrt, és előbukkan. Vágjuk ketté a két szárnyrész találkozásánál. A bal kezünkben lévő szárny két csontja közül a vékonyabbat elforgatjuk a hossztengelye mentén, így leválik az porcról, és ki tudjuk húzni. Most már nincs is más dolgunk ezzel a résszel, mint szépen a csont mellett haladva kifordítjuk a húst, úgy hogy  a bőr kerüljön belülre, és a hús kis golyót formázva megmaradjon a csont végén. 
  2. A korábban jobb oldali szárnydarab bal feléről levágjuk a porcot, a jobb felét pedig körbevágjuk, hogy elválasszuk a csont végén lévő porcról. Ugyanúgy, ahogy az előzőnél, visszahajtjuk a csont mellett a húst, egészen a végéig. Ennyi volt a macerás része!
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  4. Sózzuk be a csirkeszárnyfalatokat, majd a  csontnál fogva forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, és végül a zsemlemorzsában.
  5. Süssük aranybarnára és ropogósra a felhevített olajban. Ha megsült, itassuk le papírtörlővel a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón, kedvünk szerinti mártással.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Ennek az ételnek az egyetlen hátránya, hogy némi gyakorlatot igényel a csirkeszárnyak kifordítása. Vegyünk 2 darabbal többet belőle, és a harmadik szárny táján már magabiztos rutinnal fordíthatjuk ki a húst!

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes verzióban is: Használjunk a liszt helyett rizslisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig összetört puffasztott rizst. Csodálatosan ropogós lesz tőle!

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ilyet még kérni fogsz!” Kifordított csirkeszárny rántva

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Helyezzük a megtisztított és esetleges toll daraboktól megfosztott csirkeszárnyat egy vágódeszkára, a belső felével felfelé. Vágjuk le a csontok találkozásánál  a bal oldali, elvékonyodó szárnyrészt, erre nem lesz szükségünk. Fogjuk bal és jobb marokra a bal, és jobb oldali csontot, majd erőteljes mozdulattal, az izülettel ellentétes irányban hajtsuk vissza. Akkor jó, ha a porcnál kifordul a szárny, a bal oldali szárnyrész két csontja kilyukasztja a bőrt, és előbukkan. Vágjuk ketté a két szárnyrész találkozásánál. A bal kezünkben lévő szárny két csontja közül a vékonyabbat elforgatjuk a hossztengelye mentén, így leválik az porcról, és ki tudjuk húzni. Most már nincs is más dolgunk ezzel a résszel, mint szépen a csont mellett haladva kifordítjuk a húst, úgy hogy  a bőr kerüljön belülre, és a hús kis golyót formázva megmaradjon a csont végén. 
  2. A korábban jobb oldali szárnydarab bal feléről levágjuk a porcot, a jobb felét pedig körbevágjuk, hogy elválasszuk a csont végén lévő porcról. Ugyanúgy, ahogy az előzőnél, visszahajtjuk a csont mellett a húst, egészen a végéig. Ennyi volt a macerás része!
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  4. Sózzuk be a csirkeszárnyfalatokat, majd a  csontnál fogva forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, és végül a zsemlemorzsában.
  5. Süssük aranybarnára és ropogósra a felhevített olajban. Ha megsült, itassuk le papírtörlővel a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón, kedvünk szerinti mártással.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Ennek az ételnek az egyetlen hátránya, hogy némi gyakorlatot igényel a csirkeszárnyak kifordítása. Vegyünk 2 darabbal többet belőle, és a harmadik szárny táján már magabiztos rutinnal fordíthatjuk ki a húst!

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes verzióban is: Használjunk a liszt helyett rizslisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig összetört puffasztott rizst. Csodálatosan ropogós lesz tőle!

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.