“Tegyünk gyümölcsöt a salátákba” Mentás-fetás baracksaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egyre népszerűbbek a gyümölccsel ízesített sós saláták, ha pedig meleg van, miért ne kevernénk a salátánkba lédús őszibarackot, amely remekül kiegyensúlyozza a feta sajt sósságát és édesíti a paradicsomot.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 db paradicsom
  • 15 dkg feta sajt 
  • 50 dkg őszibarack / nektarin
  • 10 g friss menta 
  • fél citrom leve
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • só, bors


Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, és vágjuk 3-4 centis kockákra. Az őszibarack héját húzzuk le, távolítsuk el a magját, és vágjuk szintén 3-4 centis kockákra.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a barackot a paradicsommal és forgassuk hozzá a darabokra vágott feta sajtot. Adjuk a salátához a pár kanál olajat, a felcsíkozott mentaleveleket, és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint, forgassuk össze óvatosan, és tálaljuk!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Használjunk sárga színű őszibarackot, aminek könnyen le tudjuk húzni a héját vagy nektarint, amit még pucolni sem kell.

Tehetünk bele koktélparadicsomot is, amit csak félbe kell vágni a saláta készítésekor.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tegyünk gyümölcsöt a salátákba” Mentás-fetás baracksaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, és vágjuk 3-4 centis kockákra. Az őszibarack héját húzzuk le, távolítsuk el a magját, és vágjuk szintén 3-4 centis kockákra.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a barackot a paradicsommal és forgassuk hozzá a darabokra vágott feta sajtot. Adjuk a salátához a pár kanál olajat, a felcsíkozott mentaleveleket, és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint, forgassuk össze óvatosan, és tálaljuk!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Használjunk sárga színű őszibarackot, aminek könnyen le tudjuk húzni a héját vagy nektarint, amit még pucolni sem kell.

Tehetünk bele koktélparadicsomot is, amit csak félbe kell vágni a saláta készítésekor.

Vénusz tipp

Ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulhatunk a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.