“Percek alatt kész a vacsora” Bazsalikomos kukoricasaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Természetes, hogy a melegben nem akarunk a konyhában túl sok időt tölteni, de enni muszáj. Ez a bazsalikomos kukoricasaláta azért is szuper, mert az ecettől és a bazsalikomtól könnyed, mégis hamar jól lakunk vele.

Elő- és elkészítési idő

15 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal/adag

Hozzávalók

  • 5 cső kukorica (2x400 g konzerv csemege kukorica)
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek fehérbor ecet
  • 1 marok friss bazsalikom
  • 3 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet nagy lábasban. Ha forr, dobjunk bele egy teáskanál sót, majd helyezzük a lobogó vízbe a megtisztított kukoricacsöveket.
  2. 4-5 perc főzés elegendő is a szemek megpuhulásához, ekkor vegyük ki, és tartsuk folyó hideg víz alá a csöveket. Ha kihűlt, éles késsel vágjuk le a csőről a szemeket, és tegyük nagy keverőedénybe.
  3. Forgassuk össze az apróra vágott újhagymával, a borecettel, az olajjal és a kicsit megtépkedett bazsalikommal. Szükség esetén sózzuk újra, tálaljuk!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és asaját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

      Elkészítési tipp

      Használhatunk konzerv kukoricát is, így időt spórolunk.

      Ha szeretjük a csípős ízeket, keverjünk a salátába kimagozott és apróra vágott chilit is, remekül fog illeni hozzá.

      Vénusz napraforgó-étolaj

      Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

      Ha tetszik a recept, mentsd el

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      “Percek alatt kész a vacsora” Bazsalikomos kukoricasaláta

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Forraljunk vizet nagy lábasban. Ha forr, dobjunk bele egy teáskanál sót, majd helyezzük a lobogó vízbe a megtisztított kukoricacsöveket.
      2. 4-5 perc főzés elegendő is a szemek megpuhulásához, ekkor vegyük ki, és tartsuk folyó hideg víz alá a csöveket. Ha kihűlt, éles késsel vágjuk le a csőről a szemeket, és tegyük nagy keverőedénybe.
      3. Forgassuk össze az apróra vágott újhagymával, a borecettel, az olajjal és a kicsit megtépkedett bazsalikommal. Szükség esetén sózzuk újra, tálaljuk!

      Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és asaját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


          Elkészítési tipp

          Használhatunk konzerv kukoricát is, így időt spórolunk.

          Ha szeretjük a csípős ízeket, keverjünk a salátába kimagozott és apróra vágott chilit is, remekül fog illeni hozzá.

          Vénusz tipp

          Ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulhatunk a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.