“Mindennek az alapja” Klasszik lecsó

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ahány ház, annyi lecsó. De fontos tisztázni az alapokat ahhoz, hogy aztán kényünk-kedvünk szerint úgy csavarjuk, ahogy csak szeretnénk. Ez itt a húsmentes, alap recept.

Elő- és elkészítési idő

25 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal / adag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csumázzuk ki a paprikákat és szeleteljük fel nem túl apró, 3-4 cm-es darabokra.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát  semmiképp se vágjuk apróra, mert a jó lecsó kicsit édes, ezt pedig a 2-3 cm nagyságú hagyma darabok adják meg neki.
  3. Daraboljuk a paradicsomot is 3-4 centis kockákra.
  4. Hevítsünk nagyobb lábosban Vénusz napraforgó-étolajat. A forró olajban dinszteljük meg a hagymát, ha már összeesett, a fokhagymát is. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd mielőtt a paprika odakapna, adjuk hozzá a feldarabolt lecsópaprikát. 
  5. Pirítsuk össze, majd keverjük bele a paradicsomot is. Fedjük le a lábost, és alacsony lángon, 10-15 perc alatt főzzük készre a lecsót.
  6. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Zsiradék gyanánt használhatunk akár szalonnát is, de ekkor is tegyünk hozzá 1 evőkanál Vénusz étolajat, hogy ne kapjon oda.

Fontos, hogy lecsó paprikát válasszunk, ami kevésbé lédús, mint a TV paprika, mert különben a lecsónk túl sok levet ereszt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindennek az alapja” Klasszik lecsó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csumázzuk ki a paprikákat és szeleteljük fel nem túl apró, 3-4 cm-es darabokra.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát  semmiképp se vágjuk apróra, mert a jó lecsó kicsit édes, ezt pedig a 2-3 cm nagyságú hagyma darabok adják meg neki.
  3. Daraboljuk a paradicsomot is 3-4 centis kockákra.
  4. Hevítsünk nagyobb lábosban Vénusz napraforgó-étolajat. A forró olajban dinszteljük meg a hagymát, ha már összeesett, a fokhagymát is. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd mielőtt a paprika odakapna, adjuk hozzá a feldarabolt lecsópaprikát. 
  5. Pirítsuk össze, majd keverjük bele a paradicsomot is. Fedjük le a lábost, és alacsony lángon, 10-15 perc alatt főzzük készre a lecsót.
  6. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Zsiradék gyanánt használhatunk akár szalonnát is, de ekkor is tegyünk hozzá 1 evőkanál Vénusz étolajat, hogy ne kapjon oda.

Fontos, hogy lecsó paprikát válasszunk, ami kevésbé lédús, mint a TV paprika, mert különben a lecsónk túl sok levet ereszt.

Vénusz tipp

Az 4 evőkanál Vénusz étolaj soknak tűnhet az elején, de a tetemes zöldség mennyiség miatt kell az ételnek ennyi zsiradék.