“Nem kell más, csak egy serpenyő” Shakshuka

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az izraeli lecsó, másnéven shakshuka egy a miénkhez hasonlóan paradicsomos alapú egytálétel, amely jellegzetesen kesernyés ízét a sűrített paradicsomnak és a római köménynek köszönheti. Érdemes kipróbálni, hiszen nagyon egyszerű elkészíteni és szuper vacsora vagy ebéd a nyári melegben.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~730 Kcal / adag

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél ek római kömény
  • 1 tk chili por
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kápia paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 4 tojás
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 2-3 ek olívaolaj
  • friss koriander 
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz étolajat egy széles serpenyőben.  Mielőtt igazán forró az olaj dobjuk rá a vékonyra szelt fokhagymát és kicsit pirítsuk meg. Szórjuk meg a pirospaprikával, a római köménnyel  és a chilivel, majd keverjük folyamatosan, hogy ne keseredjenek meg a fűszerek.
  2. Adjuk hozzá a centis darabokra vágott kicsumázott kápia paprikát, és a 3-4 centisre darabolt paradicsomot. Tegyük magas lángra, majd mikor a paradicsom és a paprika összeesett kicsit, jöhet hozzá a sűrített paradicsom, a só és bors, ízlés szerint. 
  3. Mikor a friss zöldségek összeestek már benne és elfőtte a levét, locsoljuk meg az olívaolajjal, és jöhetnek a tojások: egyesével törjük őket a rotyogó serpenyőbe, elegendő távolságot tartva egymástól. Pár körkörös mozdulattal keverjük el a tojás fehérjéket, vigyázva, hogy egyben maradjon a sárgája. Két-három perc alatt forraljuk készre a shakshukát.
  4. Tálaljuk forrón, friss korianderrel!
        Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

        Elkészítési tipp

        Kenyér helyett tradicionálisan pitával is fogyaszthatjuk.

        A koriandert helyettesíthetjük friss petrezselyemmel is.

        Vénusz napraforgó-étolaj

        Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

        Ha tetszik a recept, mentsd el

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Nem kell más, csak egy serpenyő” Shakshuka

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Hevítsünk Vénusz étolajat egy széles serpenyőben.  Mielőtt igazán forró az olaj dobjuk rá a vékonyra szelt fokhagymát és kicsit pirítsuk meg. Szórjuk meg a pirospaprikával, a római köménnyel  és a chilivel, majd keverjük folyamatosan, hogy ne keseredjenek meg a fűszerek.
        2. Adjuk hozzá a centis darabokra vágott kicsumázott kápia paprikát, és a 3-4 centisre darabolt paradicsomot. Tegyük magas lángra, majd mikor a paradicsom és a paprika összeesett kicsit, jöhet hozzá a sűrített paradicsom, a só és bors, ízlés szerint. 
        3. Mikor a friss zöldségek összeestek már benne és elfőtte a levét, locsoljuk meg az olívaolajjal, és jöhetnek a tojások: egyesével törjük őket a rotyogó serpenyőbe, elegendő távolságot tartva egymástól. Pár körkörös mozdulattal keverjük el a tojás fehérjéket, vigyázva, hogy egyben maradjon a sárgája. Két-három perc alatt forraljuk készre a shakshukát.
        4. Tálaljuk forrón, friss korianderrel!
              Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


              Elkészítési tipp

              Kenyér helyett tradicionálisan pitával is fogyaszthatjuk.

              A koriandert helyettesíthetjük friss petrezselyemmel is.

              Vénusz tipp

              Próbáljuk ki a Vénusz D- vitamin étolajat, mely D vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárulhat a csontok és fogak egészségéhez.