Dzsuvecs - rakott lecsó

Ha tetszik a recept, mentsd el

A dzsuvecs egy rakott lecsós étel, ami rizzsel és sertéshússal készül, rétegezve. Igazán laktató és finom, úgyhogy megéri belefektetni a munkát, biztos, hogy hálás lesz érte a család.

Elő- és elkészítési idő

30 +80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~800 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 2,2 dl víz
  • 60 dkg sertés tarja
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 paradicsom
  • 5-6 lecsó paprika
  • 1 piros kalifornia paprika
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • 3-4 ek Vénusz napraforgó-étolaj

Elkészítés

  1. Kezdjük a rizzsel: Hevítsünk kevés Vénusz étolajat egy fazékban, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk át, amíg üvegesedni kezdenek a rizsszemek, sózzuk, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a lábost, vegyük a lángot a legkisebb fokozatra, és főzzük készre 15 perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  3. Vágjuk a tarját centi vastag szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki. 
  4. Az össze zöldséget vágjuk vékony karikákra.
  5. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki kevés étolajjal, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat a következő módon: tarja, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprikák, rizs. Ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók, közben sózzuk, borsozzuk. Fejezzük be a rétegezést tejföllel, majd fedjük le, és dobjuk a sütőbe 1 órára. 
  6. Az idő elteltével távolítsuk el a tepsi tetejét, és 15 perc alatt pirítsuk készre a rakott lecsót.
  7. Tálaljuk forrón!
              Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra azösszetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

              Elkészítési tipp

              Rizs helyett készíthetjük akár kölessel is a dzsuvecset.

              Sertés helyett használhatunk marha, vagy akár bárány húst.

              Vénusz napraforgó-étolaj

              Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

              Ha tetszik a recept, mentsd el

              Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

              TOVÁBBI RECEPTEK

              466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

              Betöltést jelző forgó ikon

              További receptek betöltése

              Dzsuvecs - rakott lecsó

              Hozzávalók

              Elkészítés

              1. Kezdjük a rizzsel: Hevítsünk kevés Vénusz étolajat egy fazékban, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk át, amíg üvegesedni kezdenek a rizsszemek, sózzuk, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a lábost, vegyük a lángot a legkisebb fokozatra, és főzzük készre 15 perc alatt.
              2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
              3. Vágjuk a tarját centi vastag szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki. 
              4. Az össze zöldséget vágjuk vékony karikákra.
              5. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki kevés étolajjal, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat a következő módon: tarja, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprikák, rizs. Ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók, közben sózzuk, borsozzuk. Fejezzük be a rétegezést tejföllel, majd fedjük le, és dobjuk a sütőbe 1 órára. 
              6. Az idő elteltével távolítsuk el a tepsi tetejét, és 15 perc alatt pirítsuk készre a rakott lecsót.
              7. Tálaljuk forrón!
                          Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra azösszetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


                          Elkészítési tipp

                          Rizs helyett készíthetjük akár kölessel is a dzsuvecset.

                          Sertés helyett használhatunk marha, vagy akár bárány húst.

                          Vénusz tipp

                          Próbáljuk ki hozzá a Vénusz Napfölt!