“Lecsó grillezve?” Escalivada - A katalán lecsó

Ha tetszik a recept, mentsd el

A grilltől kicsit füstös ízű lecsó féle a katalán escalivada, így érdemes kipróbálni egy nyári grillezés alkalmával.

Elő- és elkészítési idő

5 + 65 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~240 Kcal/adag

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 3 kalifornia paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek borecet
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  2. Tegyük tepsire a megmosott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát nem szükséges megpucolni se. Néha átforgatva süssük 40 percig, amíg a héj megráncosodik, és elkezd feketedni kicsit.
  3. Vegyük ki a sütőből a tepsit, és tegyük hőálló tálba a zöldségeket, fedjük le, pihentessük 15 percig.
  4. Húzzuk le a padlizsán héját, majd vágjuk a belsejét csíkokra. Távolítsuk el a paprika héját is, és csumázzuk ki, majd csíkozzuk fel szintén. Tegyünk ugyanígy a paradicsommal, hagymával, fokhagymával.
  5. Az összes csíkokra vágott zöldséget keverjük össze nagy salátás tálban, facsarjuk rá a fél citrom levét, öntsük hozzá a borecetet, olívaolajat, hintsük be sóval, tálaljuk.

          Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

          Elkészítési tipp

          A legfinomabb, ha kerti grillen, parázs felett készítjük el a zöldségeket!

          Ehetjük frissen vagy langyosan is az escalivadat, de hidegen is igazán finom!

          Használjunk 3 színű kalifornia paprikát, így nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is lesz az étel.

          Vénusz napraforgó-étolaj

          Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

          Ha tetszik a recept, mentsd el

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          “Lecsó grillezve?” Escalivada - A katalán lecsó

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
          2. Tegyük tepsire a megmosott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát nem szükséges megpucolni se. Néha átforgatva süssük 40 percig, amíg a héj megráncosodik, és elkezd feketedni kicsit.
          3. Vegyük ki a sütőből a tepsit, és tegyük hőálló tálba a zöldségeket, fedjük le, pihentessük 15 percig.
          4. Húzzuk le a padlizsán héját, majd vágjuk a belsejét csíkokra. Távolítsuk el a paprika héját is, és csumázzuk ki, majd csíkozzuk fel szintén. Tegyünk ugyanígy a paradicsommal, hagymával, fokhagymával.
          5. Az összes csíkokra vágott zöldséget keverjük össze nagy salátás tálban, facsarjuk rá a fél citrom levét, öntsük hozzá a borecetet, olívaolajat, hintsük be sóval, tálaljuk.

                  Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


                  Elkészítési tipp

                  A legfinomabb, ha kerti grillen, parázs felett készítjük el a zöldségeket!

                  Ehetjük frissen vagy langyosan is az escalivadat, de hidegen is igazán finom!

                  Használjunk 3 színű kalifornia paprikát, így nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is lesz az étel.