“Fűszeres mindent bele” Menemen - A török lecsó

Ha tetszik a recept, mentsd el

A menemen a mi tojásos lecsónk török változata, ami a chilitől és az oregánótól kicsit fűszeresebb.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~450 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tk őrölt chili paprika
  • 1 tk szárított ( vagy friss) oregánó
  • 1 zöld kalifornia paprika
  • 2 paradicsom
  • 4 tojás
  • 1 szál újhagyma zöld része a tálaláshoz
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk olajat egy széles teflonserpenyőben.
  2. Pirítsuk le a forró olajban az apróra vágott vöröshagymát, zöld paprikát, chilit és oregánót. Ha már összeesett kicsit, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot is. Főzzük 6-8 percig, amíg kicsit elpárolog a leve, majd szedjük ki a szószos zöldség felét egy tányérra, a serpenyőt pedig tegyük vissza a tűzre nagy lángra.
  3. Keverőedényben verjük fel a tojásokat, és öntsük a serpenyőbe, mintha rántottát készítenénk. Néha átkeverve süssük készre, majd vegyük le a tűzről, és forgassuk bele a korábban félretett zöldséget is. 
  4. Sózzuk , borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk tűzforrón, vékony csíkokra szelt újhagymával.
      Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

      Elkészítési tipp

      Feldobhatjuk a menement apróra vágott cukkinivel, padlizsánnal is!

      A tojást süssük át rendesen, de inkább habos puha rántotta legyen belőle, mint kemény!

      Az igazi menemen szinte tocsog az olajban, bátran használjunk sokat belőle!

      Vénusz napraforgó-étolaj

      Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

      Ha tetszik a recept, mentsd el

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      “Fűszeres mindent bele” Menemen - A török lecsó

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Hevítsünk olajat egy széles teflonserpenyőben.
      2. Pirítsuk le a forró olajban az apróra vágott vöröshagymát, zöld paprikát, chilit és oregánót. Ha már összeesett kicsit, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot is. Főzzük 6-8 percig, amíg kicsit elpárolog a leve, majd szedjük ki a szószos zöldség felét egy tányérra, a serpenyőt pedig tegyük vissza a tűzre nagy lángra.
      3. Keverőedényben verjük fel a tojásokat, és öntsük a serpenyőbe, mintha rántottát készítenénk. Néha átkeverve süssük készre, majd vegyük le a tűzről, és forgassuk bele a korábban félretett zöldséget is. 
      4. Sózzuk , borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk tűzforrón, vékony csíkokra szelt újhagymával.
          Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


          Elkészítési tipp

          Feldobhatjuk a menement apróra vágott cukkinivel, padlizsánnal is!

          A tojást süssük át rendesen, de inkább habos puha rántotta legyen belőle, mint kemény!

          Az igazi menemen szinte tocsog az olajban, bátran használjunk sokat belőle!

          Vénusz tipp

          Használhatunk a menemenhez Vénusz napraforgó-étolajat is.