Olasz-görög barátság - A fetás, mortadellás szendó

Ha tetszik a recept, mentsd el

A jól megpakolt szendvicseknek kultúrája van a mediterrán országokban. Ez a fetától görögös, a mortadellától olaszos szendvics attól olyan finom, hogy nem spórolunk se a krémmel, se a felvágottal. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 fõre

Kalória

~650 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 magvas ciabatta
  • 5 dkg mortadella,
  • 5 dkg feta sajt,
  • 3 db csemegeuborka,
  • 2 ek Vénusz Valódi Vajjal
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Törjük össze a feta sajtot, és keverjük hozzá az apró kockákra vágott uborkát, borsozzuk.
  2. Vágjuk ketté a ciabattát, és kenjük meg mindkét oldalát Vénusz Valódi Vajjal..
  3. Halmozzuk rá a fetás-uborkás krémet, majd szépen egyengessük el a tetején a  mortadella szeleteket.
  4. Tetszés szerint akár kettő vagy több részre vághatjuk.
Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Csemegeuborka helyett, használhatunk apróra vágott kapribogyót vagy olívabogyót is.

Tehetünk mellé friss paradicsomot, rukkolát vagy paprikát is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyérből elkészíthető a gluténmentes verziója is.

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Olasz-görög barátság - A fetás, mortadellás szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük össze a feta sajtot, és keverjük hozzá az apró kockákra vágott uborkát, borsozzuk.
  2. Vágjuk ketté a ciabattát, és kenjük meg mindkét oldalát Vénusz Valódi Vajjal..
  3. Halmozzuk rá a fetás-uborkás krémet, majd szépen egyengessük el a tetején a  mortadella szeleteket.
  4. Tetszés szerint akár kettő vagy több részre vághatjuk.
Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Csemegeuborka helyett, használhatunk apróra vágott kapribogyót vagy olívabogyót is.

Tehetünk mellé friss paradicsomot, rukkolát vagy paprikát is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyérből elkészíthető a gluténmentes verziója is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat azért szuper választás, mert 47% valódi vajat tartalmaz, mégis a benne levő margarintól könnyen kenhető lesz a sietős reggeleken.