“Nem csak húsvétkor eheted” tojáskrémes szendvics

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nem csak húsvétkor érdemes tojáskrémet készítenünk, hiszen fehérje tartalma miatt tápláló reggeli vagy tízórai . Remekül illik hozzá a retek és a rukkola, de bármilyen zöldséggel készülhet.

Elő- és elkészítési idő

25 + 5 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~800 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 4-5 retek
  • 2 marék rukkola
  • 4 szelet  rozskenyér
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl Vénusz Vajízű étolaj
  • 1 ek mustár
  • 1 tk cukor
  • só, bors
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Főzzünk keményre 10-15 perc alatt 4 tojást, majd tegyük hideg vízbe őket, és pucoljuk meg.
  2. Keverőedényben keverjük ki egy tojás sárgáját, mustárral, cukorral, majd folyamatos keverés mellett vékony sugárban öntve adagoljuk hozzá a Vénusz Vajízű étolajat. Facsarjuk bele egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 
  3. Villával törjük bele a házi majonézbe a keményre főtt tojásokat, hogy egy ne túl folyós állagú krémet kapjunk. 
  4. A retket vágjuk vékony szeletekre, a rukkolát mossuk meg alaposan és csöpögtessük le.
  5. Kenjük meg a rozskenyeret a tojásos krémmel, majd helyezzük rá a retek szeleteket és egy marék rukkolát.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Paprikával, paradicsommal is nagyon finom.

A majonéz és a tojás miatt is figyeljünk rá, hogy ne legyen sokáig hűtés nélkül.

Ételallergia tipp

A szendvics gluténmentes kenyérből is elkészíthető.

Vénusz Vajízű étolaj


Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával

Etiam in accumsan purus. Mauris et diam fringilla, ornare erat non, tempus ligula.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem csak húsvétkor eheted” tojáskrémes szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzünk keményre 10-15 perc alatt 4 tojást, majd tegyük hideg vízbe őket, és pucoljuk meg.
  2. Keverőedényben keverjük ki egy tojás sárgáját, mustárral, cukorral, majd folyamatos keverés mellett vékony sugárban öntve adagoljuk hozzá a Vénusz Vajízű étolajat. Facsarjuk bele egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 
  3. Villával törjük bele a házi majonézbe a keményre főtt tojásokat, hogy egy ne túl folyós állagú krémet kapjunk. 
  4. A retket vágjuk vékony szeletekre, a rukkolát mossuk meg alaposan és csöpögtessük le.
  5. Kenjük meg a rozskenyeret a tojásos krémmel, majd helyezzük rá a retek szeleteket és egy marék rukkolát.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Paprikával, paradicsommal is nagyon finom.

A majonéz és a tojás miatt is figyeljünk rá, hogy ne legyen sokáig hűtés nélkül.

Ételallergia tipp

A szendvics gluténmentes kenyérből is elkészíthető.

Vénusz tipp

Érdemes kipróbálni a Vénusz Vajízű étolajat a majonéz készítéséhez, még teltebb ízű lesz tőle.