Legendásan finom - Fonott kalács koszorú

Ha tetszik a recept, mentsd el

A fonott kalács a húsvéti asztal kötelező darabja, nélküle elképzelhetetlen az ünnep. Lehet sós vagy édes, a sonkához ez dukál!

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 582 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • csipet só
  • szórócukor

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojássárgáját, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle, majd 2 részre osztjuk a tésztát, ezeket 20 cm-es rudakká sodorjuk és kettő-kettőt összetekerve fészkeket készítünk belőle.
  3. Kicsit pihentetjük, majd lekenjük vízzel lazított tojássárgájával, megszórjuk szórócukorral és 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt. 
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A tésztából készíthetünk hármas fonással egy nagy vagy két kisebb koszorút is.

A közepébe ültethetünk festett tojást is.

A tej helyett használhatunk tejszínt is az elkészítéséhez.

Ételallergia tipp

Az alapanyagokat cserélhetjük gluténmentes süteménylisztre és növényi tejekre.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Legendásan finom - Fonott kalács koszorú

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojássárgáját, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle, majd 2 részre osztjuk a tésztát, ezeket 20 cm-es rudakká sodorjuk és kettő-kettőt összetekerve fészkeket készítünk belőle.
  3. Kicsit pihentetjük, majd lekenjük vízzel lazított tojássárgájával, megszórjuk szórócukorral és 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt. 
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A tésztából készíthetünk hármas fonással egy nagy vagy két kisebb koszorút is.

A közepébe ültethetünk festett tojást is.

A tej helyett használhatunk tejszínt is az elkészítéséhez.

Ételallergia tipp

Az alapanyagokat cserélhetjük gluténmentes süteménylisztre és növényi tejekre.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal a sütid több lesz, mint édesség. Sós kalácsként is készíthetjük, ez esetben a cukorból csak 1 ek mennyiséget használjunk, illetve 5 dkg Vénusz Vajvarázslatot a Sós verzióból.