„Gyúrjuk együtt a tésztát!” Csicserikrém, házi pita

Ha tetszik a recept, mentsd el

A frissen sült piták illata bevonzza a családot a konyhába! A kencét és a pitát pedig már a gyerekek is el tudják készíteni.
Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~368 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Csicseriborsókrém
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 2 evőkanál tahini/szezámkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • fél citrom leve
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 csokor friss koriander
Pita
  • 40 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál Vénusz D vitamin étolaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos víz 

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, olajat, rámorzsoljuk az élesztőt,  és apránként hozzáadjuk a langyos vizet.
  2. A tésztát összegyúrjuk,  és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nagyjából 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Egy kör alakú, 8-10 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Fontos, hogy kiszúrjuk a tésztát, így biztosan felpúposodik majd.
  4. 220 fokra előmelegítjük a sütőt, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük a pitákat, és amikor forró a sütő, 10-12 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha felpúposodik, és már van egy kis színe, nem szabad megbarnulnia a tésztának! 
  5. A kisült pitákat konyharuhával letakarjuk, hogy puhák és melegek maradjanak.
  6. A csicseriborsó konzervet a tahinival és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, és friss korianderrel megszórjuk.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Friss koriander helyett használhatunk petrezselymet is.

A zöldfűszert bele is turmixolhatjuk, így zöldes színű krémet kapunk.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricachipsszel is mártogathatják.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyúrjuk együtt a tésztát!” Csicserikrém, házi pita

Hozzávalók

CsicseriborsókrémPita

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, olajat, rámorzsoljuk az élesztőt,  és apránként hozzáadjuk a langyos vizet.
  2. A tésztát összegyúrjuk,  és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nagyjából 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Egy kör alakú, 8-10 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Fontos, hogy kiszúrjuk a tésztát, így biztosan felpúposodik majd.
  4. 220 fokra előmelegítjük a sütőt, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük a pitákat, és amikor forró a sütő, 10-12 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha felpúposodik, és már van egy kis színe, nem szabad megbarnulnia a tésztának! 
  5. A kisült pitákat konyharuhával letakarjuk, hogy puhák és melegek maradjanak.
  6. A csicseriborsó konzervet a tahinival és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, és friss korianderrel megszórjuk.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Friss koriander helyett használhatunk petrezselymet is.

A zöldfűszert bele is turmixolhatjuk, így zöldes színű krémet kapunk.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricachipsszel is mártogathatják.

Vénusz tipp

A Vénusz D vitamin étolaj fogyasztásával hozzájárulunk az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához D vitamin tartalma miatt.