"Mindenkinek jut feladat?" Focaccia olívabogyóval és paradicsommal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hasonlít a pizzára, mégis sokkal izgalmasabb a focaccia, melyből laktató vacsorát készíthetünk a gyerekekkel. A nagyobbak segíthetnek a tészta elkészítésében, a kisebbek a feltét belenyomkodásában.
Elő- és elkészítési idő

5 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~626 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 2 g élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj 
  • 10  koktélparadicsom
  • 15 szem olajbogyó
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, az étolajat, majd a vizet fokozatosan hozzáadagoljuk, míg lágy, ruganyos tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, ujjainkkal megböködjük, majd a mélyedésekbe ültetjük a félbevágott paradicsomokat és olajbogyókat.
  3. A tetejét az olívaolajjal meglocsoljuk, 220 fokos sütőbe vizet spriccelünk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor friss rozmaringgal szórjuk meg.
Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Készíthetjük lilahagymával és szőlővel is a focacciát.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mindenkinek jut feladat?" Focaccia olívabogyóval és paradicsommal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, az étolajat, majd a vizet fokozatosan hozzáadagoljuk, míg lágy, ruganyos tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, ujjainkkal megböködjük, majd a mélyedésekbe ültetjük a félbevágott paradicsomokat és olajbogyókat.
  3. A tetejét az olívaolajjal meglocsoljuk, 220 fokos sütőbe vizet spriccelünk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor friss rozmaringgal szórjuk meg.
Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Készíthetjük lilahagymával és szőlővel is a focacciát.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Fogyasszuk a Vénusz Omega 3&6 étolajat rendszeresen az egészséges koleszterinszint fenntartásához.