„Kis házi pékek készítették!” Görög joghurtos-répás kence, házi kiflivel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nincs az a remek pék, akinek a terméke fel tudja venni a versenyt az otthon frissen kisült péksütemények ízével, illatával! Legyünk néha házi pékek, a tészta éjszaka is meg tud kelni, reggel már csak sütni kell.
Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~378 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt 
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 ek só
  • fél tk cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 5 ek Vénusz Vajízű étolaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek víz
  • 4 dl görög joghurt
  • 1 nagyobb sárgarépa

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a Vénusz Vajízű étolajat és a langyos tejet.
  2. Kézi mixer dagasztófejével vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Fényes felületű, rugalmas tésztát kapunk, melyet letakarva duplájára kelesztünk.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastag, kör alakra nyújtjuk, 8 cikkelyre vágjuk, majd a cikkek hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd még 20 percet kelesztjük. Vízzel felvert tojással lekenjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Durva sóval megszórhatjuk a tetejét.
  5. A répát lereszeljük, majd a görög joghurttal összedolgozzuk, finoman sózzuk.
  6. Együtt tálaljuk.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A répát meg is párolhatjuk, és turmixolást követően adjuk a joghurthoz.

A kencéhez adhatunk egy nagy csokor snidlinget is apróra vágva.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricás tacoval fogyasszák.

Vénusz Vajízű étolaj


Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával

Etiam in accumsan purus. Mauris et diam fringilla, ornare erat non, tempus ligula.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kis házi pékek készítették!” Görög joghurtos-répás kence, házi kiflivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a Vénusz Vajízű étolajat és a langyos tejet.
  2. Kézi mixer dagasztófejével vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Fényes felületű, rugalmas tésztát kapunk, melyet letakarva duplájára kelesztünk.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastag, kör alakra nyújtjuk, 8 cikkelyre vágjuk, majd a cikkek hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd még 20 percet kelesztjük. Vízzel felvert tojással lekenjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Durva sóval megszórhatjuk a tetejét.
  5. A répát lereszeljük, majd a görög joghurttal összedolgozzuk, finoman sózzuk.
  6. Együtt tálaljuk.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A répát meg is párolhatjuk, és turmixolást követően adjuk a joghurthoz.

A kencéhez adhatunk egy nagy csokor snidlinget is apróra vágva.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricás tacoval fogyasszák.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű étolajjal a kiflink a békebeli vajas kiflikre emlékeztet majd.