„Anya! Ez pont olyan finom, mint a nagyié!” Diós linzer

Ha tetszik a recept, mentsd el

A diós linzer gyerekkorunk ízeit idézi, de a saját apróságaink is segíthetnek az elkészítésében.
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~896 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 25 dkg Vénusz Valódi Vajjal sütéshez
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg  kristálycukor

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A margarint belekockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ezt követően lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és körformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  4. A tetejüket egy ecsettel megkenjük tojásfehérjével, majd a megkent oldalukat cukorral elkevert darált dióval szórjuk meg. 180 fokon aranyszínűre sütjük 12 perc alatt.
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ragaszthatjuk lekvárral vagy mogyorókrémmel, de önmagában is finom.

Fém dobozban sokáig eltartható.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthető, ha a liszt mennyiségét 15 dkg őrölt mandulára és 15 dkg GM lisztre cseréljük.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anya! Ez pont olyan finom, mint a nagyié!” Diós linzer

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A margarint belekockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ezt követően lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és körformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  4. A tetejüket egy ecsettel megkenjük tojásfehérjével, majd a megkent oldalukat cukorral elkevert darált dióval szórjuk meg. 180 fokon aranyszínűre sütjük 12 perc alatt.
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ragaszthatjuk lekvárral vagy mogyorókrémmel, de önmagában is finom.

Fém dobozban sokáig eltartható.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthető, ha a liszt mennyiségét 15 dkg őrölt mandulára és 15 dkg GM lisztre cseréljük.

Vénusz tipp

Vénusz Valódi Vajjal készítve finom omlós lesz a linzerünk.