„Az elegáns francia reggeli” Croque Madame

Ha tetszik a recept, mentsd el

A Croque Monsieur párja, a francia melegszendvicsek királynője a Croque Madame. A különbség a két szendvics között a lágy tükörtojásban rejlik.
Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~412 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz Vajvarázslat sós
  • 1 dl tej
  • fél ek liszt
  • fél tk dijoni mustár
  • frissen őrölt bors
  • kevés frissen őrölt szerecsendió
  • 1 tojássárgája
  • 8 szelet toast kenyér
  • 12 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 4 tojás

Elkészítés

  1. A Vajvarázslatot felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, hozzáadjuk a mustárt, majd a tejjel felhúzzuk és sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a tojássárgáját.
  2. A kenyérszeletre egy szelet sonkát és sajtot teszünk, megkenjük a sűrű mártással, és lezárjuk egy másik kenyérrel.
  3. Serpenyőben vagy toasterben összesütjük.
  4. Míg sül, tükörtojást készítünk egy serpenyőben. Igyekezzünk úgy elkészíteni, hogy a tojás közepe még lágy maradjon.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Paradicsommal vagy könnyű zöldsalátával akár ebéd is lehet belőle.

Tükörtojás helyett készítünk hozzá posírozott tojást.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz Vajvarázslat – Sós

47% valódi vajjal, növényi olaj és a vaj lágy, könnyen kenhető keveréke, sós változatban

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Az elegáns francia reggeli” Croque Madame

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Vajvarázslatot felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, hozzáadjuk a mustárt, majd a tejjel felhúzzuk és sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a tojássárgáját.
  2. A kenyérszeletre egy szelet sonkát és sajtot teszünk, megkenjük a sűrű mártással, és lezárjuk egy másik kenyérrel.
  3. Serpenyőben vagy toasterben összesütjük.
  4. Míg sül, tükörtojást készítünk egy serpenyőben. Igyekezzünk úgy elkészíteni, hogy a tojás közepe még lágy maradjon.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Paradicsommal vagy könnyű zöldsalátával akár ebéd is lehet belőle.

Tükörtojás helyett készítünk hozzá posírozott tojást.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat a vaj ízével gazdagítja ételünket.