“Válasz a korgó gyomorra” Kolbászos vöröslencseleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Vannak kifejezetten tápláló, akár még főételként is működő levesek. Ilyen például a klasszikus gulyás és ez a vöröslencsével, kolbásszal készülő, kiadós csoda-leves is, ami után kizárt, hogy éhesek maradjunk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~550 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g vöröslencse
  • 1 szál répa
  • 20 dkg szárazkolbász,
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1,5 l víz
  • 2 tk füstölt paprika
  • 4 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk  Vénusz étolajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát amíg egy kis színt kap.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt, és együtt pirítsuk őket tovább, míg a kolbászból ki nem sül a zsírja. Közben tegyük hozzá a fokhagymát is. Szórjuk meg füstölt paprikával.
  3. Adjuk hozzá a vékony karikákra szelt répát és a vöröslencsét, forgassuk át, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is.
  4. Öntsük fel  vízzel, dobjuk bele a babérleveleket, forraljuk fel, és közepes lángon főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk forrón, egy kanál krémesre kevert  tejföllel.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 

Elkészítési tipp

Apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel is tálalhatjuk.

Kolbász nélkül, több zöldséggel könnyedén elkészíthetjük a húsmentes változatát is.

Ételallergia tipp

Tejföl nélkül vagy laktózmentes tejföllel tálalva könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Válasz a korgó gyomorra” Kolbászos vöröslencseleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk  Vénusz étolajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát amíg egy kis színt kap.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt, és együtt pirítsuk őket tovább, míg a kolbászból ki nem sül a zsírja. Közben tegyük hozzá a fokhagymát is. Szórjuk meg füstölt paprikával.
  3. Adjuk hozzá a vékony karikákra szelt répát és a vöröslencsét, forgassuk át, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is.
  4. Öntsük fel  vízzel, dobjuk bele a babérleveleket, forraljuk fel, és közepes lángon főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk forrón, egy kanál krémesre kevert  tejföllel.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 


Elkészítési tipp

Apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel is tálalhatjuk.

Kolbász nélkül, több zöldséggel könnyedén elkészíthetjük a húsmentes változatát is.

Ételallergia tipp

Tejföl nélkül vagy laktózmentes tejföllel tálalva könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt.

Vénusz tipp

Krémesebbé tehetjük a levest tálaláskor, ha egy kanál Vénusz Napfölt teszünk a tetejére.