“Mostantól imádni fogod” Tojásleves buggyantott tojással

Ha tetszik a recept, mentsd el

Lássuk be, a tojásleves megosztó ételünk. Pedig jól készítve, buggyantott tojással igazán finom, mégis pénztárcakímélő leves, amely felmelegít minket az őszi napokon.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~380 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 ek egész köménymag
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1,6 l víz
  • 4 db babérlevél
  • 1 ek ecet
  • 4 db tojás
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsük fel magas falú serpenyőben a Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá az egész köményt, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és pirítsuk, amíg kis színt kap.
  2. Készítsük el a rántást: Szórjuk meg a liszttel a piruló hagymát, majd kevergessük, míg aranybarna nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát is, és kevergessük tovább, nehogy megkeseredjen.
  3. Öntsük fel kis adagokban forró vízzel, közben habverővel keverjük csomómentesre. Dobjuk bele a babérlevelet is. Főzzük 10 percig. 
  4. Keverjünk egy kanál ecetet hozzá, sózzuk ízlés szerint, majd vegyük alacsonyabbra a lángot, és óvatosan, hogy ne essen szét, pottyantsuk bele egyenként a tojásokat. 
  5. Keverés nélkül, alacsony lángon főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tálaláshoz adhatunk hozzá egy kevés chili paprikát is.

Ha kiadósabb fogásra vágyunk, pirítóssal is ehetjük.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mostantól imádni fogod” Tojásleves buggyantott tojással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsük fel magas falú serpenyőben a Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá az egész köményt, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és pirítsuk, amíg kis színt kap.
  2. Készítsük el a rántást: Szórjuk meg a liszttel a piruló hagymát, majd kevergessük, míg aranybarna nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát is, és kevergessük tovább, nehogy megkeseredjen.
  3. Öntsük fel kis adagokban forró vízzel, közben habverővel keverjük csomómentesre. Dobjuk bele a babérlevelet is. Főzzük 10 percig. 
  4. Keverjünk egy kanál ecetet hozzá, sózzuk ízlés szerint, majd vegyük alacsonyabbra a lángot, és óvatosan, hogy ne essen szét, pottyantsuk bele egyenként a tojásokat. 
  5. Keverés nélkül, alacsony lángon főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tálaláshoz adhatunk hozzá egy kevés chili paprikát is.

Ha kiadósabb fogásra vágyunk, pirítóssal is ehetjük.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolajjal D-vitamin tartalmának köszönhetően gondoskodhatunk a csontok és fogak egészségéről.