“Anyué a legeslegfinomabb” Paradicsom krémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

A gyerekek odáig lesznek ezért a fűszeres paradicsom krémlevesért, amiben nyúlósra olvad a mozzarella, ezért mókásan lehet kanalazni. Vigyázzunk, ne a kedvenc ruhájukban egyék! :)

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Kalória

~ 310 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 80 dkg lehéjazott paradicsom (vagy 2x 400 g darabolt konzerv paradicsom)
  • 1 ek cukor
  • 8 dl víz
  • maroknyi friss bazsalikom, vagy 1 ek szárított bazsalikom
  • 180 g mozzarella
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Dobjuk rá a az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd pirítsuk, amíg kis színt nem kap.
  2. Adjuk a pirult hagymához a darabolt, héj nélküli paradicsomot, szórjuk meg a cukorral, majd egy rövid pirítást követően öntsük fel vízzel. Főzzük 20 percig.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk forrón a feldarabolt mozzarellával, és a friss bazsalikommal.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről! 

Elkészítési tipp

Könnyen le tudjuk húzni a paradicsom héját, ha bevágjuk kereszt alakban az alját, forrásban levő vízbe mártjuk 2-3 percre, majd utána rögtön hideg vízbe tesszük.

Tálaláskor szórjuk meg a levest apró kockákra vágott koktélparadicsommal!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Anyué a legeslegfinomabb” Paradicsom krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Dobjuk rá a az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd pirítsuk, amíg kis színt nem kap.
  2. Adjuk a pirult hagymához a darabolt, héj nélküli paradicsomot, szórjuk meg a cukorral, majd egy rövid pirítást követően öntsük fel vízzel. Főzzük 20 percig.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk forrón a feldarabolt mozzarellával, és a friss bazsalikommal.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről! 


Elkészítési tipp

Könnyen le tudjuk húzni a paradicsom héját, ha bevágjuk kereszt alakban az alját, forrásban levő vízbe mártjuk 2-3 percre, majd utána rögtön hideg vízbe tesszük.

Tálaláskor szórjuk meg a levest apró kockákra vágott koktélparadicsommal!

Vénusz tipp

Krémesebbé tehetjük a levest tálaláskor, ha egy kanál Vénusz Napfölt teszünk a tetejére.