“Eső után jusson eszedbe” Gombakrémleves pirított gombával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hideg őszi napokon, mikor kint esik az eső, nincs is jobb egy forró gombakrémlevesnél, főleg ha egy kis friss gombát is pirítunk mellé.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 480 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg gomba
  • 1 l víz
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 kevés kakukkfű
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • só bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben fonnyasszuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát 2 evőkanál Vénusz étolajon. 
  2. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az átmosott és vékonyra szeletelt gomba ⅔-át. Pirítsuk át, majd öntsük fel vízzel, és főzzük 10 percig. 
  3. Turmixoljuk le botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt, majd főzzük további 5 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Teflonserpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál Vénusz étolajat, majd dobjuk rá a maradék felszeletelt gombát. Magas hőfokon pár perc alatt pirítsuk készre. 
  5. Tálaljuk forrón, a barnára pirított gombával, és kevés krémesre kevert tejföllel. Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet is!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Minél többféle gombát használunk a leveshez, annál karakteresebb lesz az íze.

Ételallergia tipp

Készíthetjük laktózmentesre, laktózmentes tejszín és tejföl felhasználásával.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Eső után jusson eszedbe” Gombakrémleves pirított gombával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben fonnyasszuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát 2 evőkanál Vénusz étolajon. 
  2. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az átmosott és vékonyra szeletelt gomba ⅔-át. Pirítsuk át, majd öntsük fel vízzel, és főzzük 10 percig. 
  3. Turmixoljuk le botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt, majd főzzük további 5 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Teflonserpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál Vénusz étolajat, majd dobjuk rá a maradék felszeletelt gombát. Magas hőfokon pár perc alatt pirítsuk készre. 
  5. Tálaljuk forrón, a barnára pirított gombával, és kevés krémesre kevert tejföllel. Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet is!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Minél többféle gombát használunk a leveshez, annál karakteresebb lesz az íze.

Ételallergia tipp

Készíthetjük laktózmentesre, laktózmentes tejszín és tejföl felhasználásával.

Vénusz tipp

Turmixoláskor adjunk hozzá egy kanálnyi Vénusz Vajvarázslatot, a vajtól még krémesebb lesz a levesünk.