Füttyentő mindenmentes sárgarépa-krémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ettől a mindenmentes sárgarépalevestől örömmel füttyre fakadnak majd a gyerekek is, olyan krémes. A színe pedig, mint a napsütés!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 365 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg sárgarépa
  • 1,2 liter víz
  • 400 g kókusztej
  • fél citrom leve
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 5 dkg pirított mazsola
  • 1 tk őrölt koriander

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk fel 2 kanálnyi  Vénusz étolajat. Dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg színt nem kap. 
  2. Szórjuk meg egy teáskanálnyi őrölt korianderrel, adjuk hozzá a megpucolt, felszeletelt répát és pirítsuk 5 percig.
  3. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon, amíg a répa meg nem puhul.
  4. Öntsük hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét, majd további 5 perc forralás után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, a kanálnyi étolajon pár percig pirított mazsolával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A leves hidegen is nagyon finom és üdítő.

Friss korianderrel még izgalmasabbá tehetjük.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk kierezett, vékonyra vágott chilivel.

Ételallergia tipp

Ha nem kapunk kókusztejet, tejszínnel vagy laktózmentes tejszínnel is elkészíthetjük.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Füttyentő mindenmentes sárgarépa-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk fel 2 kanálnyi  Vénusz étolajat. Dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg színt nem kap. 
  2. Szórjuk meg egy teáskanálnyi őrölt korianderrel, adjuk hozzá a megpucolt, felszeletelt répát és pirítsuk 5 percig.
  3. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon, amíg a répa meg nem puhul.
  4. Öntsük hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét, majd további 5 perc forralás után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, a kanálnyi étolajon pár percig pirított mazsolával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A leves hidegen is nagyon finom és üdítő.

Friss korianderrel még izgalmasabbá tehetjük.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk kierezett, vékonyra vágott chilivel.

Ételallergia tipp

Ha nem kapunk kókusztejet, tejszínnel vagy laktózmentes tejszínnel is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Turmixolásnál adjunk hozzá egy kanál Vénusz Vajvarázslatot, hogy még krémesebb legyen a leves.