“Nem hallom, ha ropogtatsz” - Casadias

Ha tetszik a recept, mentsd el

A ropogós tortilla lap közé csomagolt finom csirkecomb tökéletes kuckózós ebéd, amiből aztán ehetünk egyet-egyet a nap folyamán, és még az esti filmezéskor sem fogjuk megunni… Kivéve, ha a ropogtatástól nehezen követjük a sztorit.

Elő- és elkészítési idő

25 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 365 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 csirkecomb filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • fél tk őrölt koriander
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2-4 tortilla
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Hevítsünk serpenyőben Vénusz étolajat, és kezdjük el pirítani a combfiléket a bőrös oldalukkal lefelé. Amint megpirult, forgassuk át. Ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal, míg jól át nem sül.
  2. Közben vágjuk fel lapjára a fokhagymát, majd aprítsuk fel a paradicsomot és a kaliforniai paprikát centis darabokra.
  3. A kész csirkét daraboljuk fel, majd dobjuk vissza a serpenyőbe a fokhagymával, szórjuk meg az őrölt korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük mellé a paradicsomot és a paprikát, pároljuk össze kicsit. 
  4. Ha kész, tegyük ki egy tálra, töröljük el a serpenyőt, majd tegyük vissza a tűzre, közepes lángon. Helyezzük a serpenyőbe a tortilla lapot. Az egyik oldalára halmozzunk a zöldséges csirkéből, reszeljünk rá sajtot, és hajtsuk rá a másik oldalát. 
  5. Ha megpirult az alsó oldal, óvatosan lapáttal fordítsuk át, hogy a másik fele is színt kapjon.
  6. Tálaljuk friss korianderrel és tejföllel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha nem akarunk húst enni, süssük meg a vega változatot, cukkinivel vagy padlizsánnal pirítva.

Ételallergia tipp

Kukorica tortillából elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem hallom, ha ropogtatsz” - Casadias

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk serpenyőben Vénusz étolajat, és kezdjük el pirítani a combfiléket a bőrös oldalukkal lefelé. Amint megpirult, forgassuk át. Ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal, míg jól át nem sül.
  2. Közben vágjuk fel lapjára a fokhagymát, majd aprítsuk fel a paradicsomot és a kaliforniai paprikát centis darabokra.
  3. A kész csirkét daraboljuk fel, majd dobjuk vissza a serpenyőbe a fokhagymával, szórjuk meg az őrölt korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük mellé a paradicsomot és a paprikát, pároljuk össze kicsit. 
  4. Ha kész, tegyük ki egy tálra, töröljük el a serpenyőt, majd tegyük vissza a tűzre, közepes lángon. Helyezzük a serpenyőbe a tortilla lapot. Az egyik oldalára halmozzunk a zöldséges csirkéből, reszeljünk rá sajtot, és hajtsuk rá a másik oldalát. 
  5. Ha megpirult az alsó oldal, óvatosan lapáttal fordítsuk át, hogy a másik fele is színt kapjon.
  6. Tálaljuk friss korianderrel és tejföllel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha nem akarunk húst enni, süssük meg a vega változatot, cukkinivel vagy padlizsánnal pirítva.

Ételallergia tipp

Kukorica tortillából elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

Vénusz tipp

A pirításhoz érdemes kipróbálni a Vénusz Vajízű étolajat, amitől a tortilla finom vajas ízt kap.