“Ma ki sem dugjuk az orrunkat” Csokis-mézes puszedli

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha valami jobb a mézes puszedlinél, akkor az csak a csokis-mézes puszedli lehet! Csináljunk házilag nagy adaggal belőle, fémdobozban sokáig eláll, és az unalmas szürke őszi napokon csak be kell majd nyúlni a szekrénybe a finom puha nasiért!

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 12 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

~ 40 darab

Kalória

~ 85 Kcal / db

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 125 g méz
  • 80 g étcsoki
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tk fahéj
  • 50 g kakaópor
  • 120 g liszt
  • 100 g rétesliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 3 tk szódabikarbóna
  • 100 g porcukor
  • 3 ek víz

Elkészítés

  1. Keverőedényben olvasszuk fel vízgőz fölött a csokit a sütőmargarinnal. Keverjük el benne a mézet és a porcukrot. 
  2. Verjük fehéredésig a tojást a tojássárgákkal, és keverjük a mézes csokihoz. Adjuk hozzá a tejszínt is!
  3. Szitáljuk át a lisztet és adjuk a rétesliszthez. Keverjük bele az őrölt fahéjat, a kakaóport, és a szódabikarbónát, majd forgassuk össze csokis krémmel, míg egynemű sűrű masszát kapunk. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe 12 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  5. Gyúrjunk diónyi golyókat a csokis masszából, és tegyük egymástól elegendő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire. Dobjuk be a sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a puszedliket.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Csinálhatunk nagyobb adag puszedlitésztát, jól bírja a fagyasztást.

Csináljunk porcukorból pár kanál víz segítségével sűrű cukormázt, fedjük be ezzel a puszedliket!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ma ki sem dugjuk az orrunkat” Csokis-mézes puszedli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőedényben olvasszuk fel vízgőz fölött a csokit a sütőmargarinnal. Keverjük el benne a mézet és a porcukrot. 
  2. Verjük fehéredésig a tojást a tojássárgákkal, és keverjük a mézes csokihoz. Adjuk hozzá a tejszínt is!
  3. Szitáljuk át a lisztet és adjuk a rétesliszthez. Keverjük bele az őrölt fahéjat, a kakaóport, és a szódabikarbónát, majd forgassuk össze csokis krémmel, míg egynemű sűrű masszát kapunk. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe 12 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  5. Gyúrjunk diónyi golyókat a csokis masszából, és tegyük egymástól elegendő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire. Dobjuk be a sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a puszedliket.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Csinálhatunk nagyobb adag puszedlitésztát, jól bírja a fagyasztást.

Csináljunk porcukorból pár kanál víz segítségével sűrű cukormázt, fedjük be ezzel a puszedliket!

Vénusz tipp

Használhatunk Vénusz Vaníliaízű sütőmargarint is, így még teltebb íze lesz a puszedliknek!