“Gyertek át filmezni” Corn dog

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha vendégeket várunk egy jó kis esti filmezésre, szuper fogás lehet a corn dog, azaz a kukorica lisztben sült virsli, amit pálcikára szúrunk. Ráadásul lisztérzékenyek is fogyaszthatják, ha gluténmentes virslit választunk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 490 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 4 pár virsli
  • 1 tojás
  • 100 g kukoricaliszt
  • 50 g kukorica dara
  • 1 tk sütőpor
  • 2 dl víz
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 1 kk pirospaprika
  • hurkapálca
  • 2 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy keskeny, de mély műanyag keverőedényt, akkorát, amiben a virsliket könnyen elmerítjük majd. A tojásból, a sütőporból, a kukoricadarából, a fűszerekből és a lisztből a víz adagolásával készítsünk sűrű palacsintatészta szerű masszát.
  2. Hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, közben szúrjunk a virslikbe pálcikát. 
  3. Ha az olaj elég meleg, mártsuk a virsliket a masszába a pálcika segítségével, majd  emeljük át az olajba, és néha forgatva süssük ki. Akkor jó, ha szép sárgás-barnára pirult. 
  4. Papírtörlőn csepegtessük le, tálaljuk ízlés szerint ketchuppal, majonézzel, vagy mustárral.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A pálcika azért praktikus, mert segítségével könnyebben forgatjuk a masszában és az olajban is a virsliket, és enni is egyszerűbb.

A majonézhez adhatunk apróra vágott csemege uborkát is, még finomabb lesz a corndog.

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gyertek át filmezni” Corn dog

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy keskeny, de mély műanyag keverőedényt, akkorát, amiben a virsliket könnyen elmerítjük majd. A tojásból, a sütőporból, a kukoricadarából, a fűszerekből és a lisztből a víz adagolásával készítsünk sűrű palacsintatészta szerű masszát.
  2. Hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, közben szúrjunk a virslikbe pálcikát. 
  3. Ha az olaj elég meleg, mártsuk a virsliket a masszába a pálcika segítségével, majd  emeljük át az olajba, és néha forgatva süssük ki. Akkor jó, ha szép sárgás-barnára pirult. 
  4. Papírtörlőn csepegtessük le, tálaljuk ízlés szerint ketchuppal, majonézzel, vagy mustárral.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A pálcika azért praktikus, mert segítségével könnyebben forgatjuk a masszában és az olajban is a virsliket, és enni is egyszerűbb.

A majonézhez adhatunk apróra vágott csemege uborkát is, még finomabb lesz a corndog.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajban antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10 alkalommal is süthetünk, anélkül, hogy le kellene cserélni az olajat.