„Bíborszín krémesség” Sült céklakrém, tormával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A cékláról legtöbbeknek az ecetes, édeskés céklasaláta ugrik be, pedig a cékla sokoldalúan felhasználható, akár húsvétkor is. Készíthetünk belőle kencét, amely üde színfoltja lesz az ünnepi asztalnak.

Elő- és elkészítési idő

5 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~146 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 2 tk só
  • alufólia
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1-2 tk majonézes torma
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni. 
  2. Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  3. 200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.
  4. A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk. 
  5. A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A megsütött céklát hűtőben hetekig tárolhatjuk alufóliába csomagolva.

A kencét dúsíthatjuk apróra vágott dióval vagy napraforgómaggal, mogyoróval is.

Készíthetjük feta sajttal is a krémet.

Ételallergia tipp

A natúr sajtkrémet elhagyhatjuk vagy laktózmentes sajtkrémre cserélhetjük.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

543 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Bíborszín krémesség” Sült céklakrém, tormával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni. 
  2. Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  3. 200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.
  4. A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk. 
  5. A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A megsütött céklát hűtőben hetekig tárolhatjuk alufóliába csomagolva.

A kencét dúsíthatjuk apróra vágott dióval vagy napraforgómaggal, mogyoróval is.

Készíthetjük feta sajttal is a krémet.

Ételallergia tipp

A natúr sajtkrémet elhagyhatjuk vagy laktózmentes sajtkrémre cserélhetjük.

Vénusz tipp

A céklakrémhez a sajtkrém helyett adhatunk ugyanilyen mennyiségben Vénusz Napfölt is, így kevésbé lesz tömény a saláta.