„Pikk-pakk!” Mini répatorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hiába mini-torta, ha egyszerűen, néhány bögrényi alapanyagból pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul egészséges desszert.

*1 bögre = 2,5 dl

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~483 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 bögre reszelt sárgarépa
  • 1 bögre Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 1 bögre barna cukor
  • ¼ tk őrölt fahéj
  • ¼ tk őrölt gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • csipet só

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük: liszt, fahéj, gyömbér, só, sütőpor.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük.
  3. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habosra keverjük. 
  4. Hozzáadjuk a margarint, a reszelt répát, a narancs reszelt héját, levét és a száraz hozzávalókat, majd fakanállal összekeverjük.
  5. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt bögrékbe, kis üvegekbe töltjük a masszát és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Darabokra vágott csokoládéval is dúsíthatjuk.

Tehetünk a tésztához durvára vágott diót, mogyorót, vagy a liszt egy részét helyettesíthetjük őrölt csonthéjasokkal.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk gluténmentes lisztet vagy szénhidrátcsökkentett lisztet is.

Cukor helyett édesíthetjük darált datolyával is.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

518 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Pikk-pakk!” Mini répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük: liszt, fahéj, gyömbér, só, sütőpor.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük.
  3. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habosra keverjük. 
  4. Hozzáadjuk a margarint, a reszelt répát, a narancs reszelt héját, levét és a száraz hozzávalókat, majd fakanállal összekeverjük.
  5. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt bögrékbe, kis üvegekbe töltjük a masszát és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Darabokra vágott csokoládéval is dúsíthatjuk.

Tehetünk a tésztához durvára vágott diót, mogyorót, vagy a liszt egy részét helyettesíthetjük őrölt csonthéjasokkal.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk gluténmentes lisztet vagy szénhidrátcsökkentett lisztet is.

Cukor helyett édesíthetjük darált datolyával is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal finom vajas ízzel gazdagítjuk sütinket.