„Hétköznapi csemege” Almás muffin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha a sütemény tésztájába reszelt almát rejtünk, a végeredmény nem csak finoman almás lesz, hanem sokkal puhább is az alma nedvességtartalma miatt.

*1bögre = 2,5 dl

Elő- és elkészítési idő

10 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~389 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habosra keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal összekeverjük és a tojásos részhez adjuk, majd belekeverjük a margarint és a reszelt almát is.
  4. Muffin formákat papírral bélelünk, a tésztát beleadagoljuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A tésztába keverhetünk aszalványokat, mogyorót, diót is.

Süthetjük szilikonos formában, akkor nem kell kikenni és lisztezni a formát.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk szénhidrátcsökkentett lisztet vagy gluténmentes lisztet is, ill. a lisztmennyiség egy részét cserélhetjük őrölt mogyoróra, dióra.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hétköznapi csemege” Almás muffin

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habosra keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal összekeverjük és a tojásos részhez adjuk, majd belekeverjük a margarint és a reszelt almát is.
  4. Muffin formákat papírral bélelünk, a tésztát beleadagoljuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A tésztába keverhetünk aszalványokat, mogyorót, diót is.

Süthetjük szilikonos formában, akkor nem kell kikenni és lisztezni a formát.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk szénhidrátcsökkentett lisztet vagy gluténmentes lisztet is, ill. a lisztmennyiség egy részét cserélhetjük őrölt mogyoróra, dióra.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű sütőmargarin a vaj ízével és illatával gazdagítja süteményünket. Nem szükséges olvasztani, a hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható.