„Főzzünk az évszaknak megfelelően” Cékla krémleves tökmaggal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A cékla tipikus őszi zöldségünk. Készülhet belőle saláta vagy például krémleves. Érdemes kipróbálni, mert pompázatos színe van.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 214 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 hagyma
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes cékla
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk római kömény
  • 2 cm gyömbér 
  • 1 tk koriander
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 dkg tökmag

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 45 perc alatt puhára sütjük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, és a Vénusz étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott céklát.
  4. Vízzel felöntjük, korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, citrom levével savanyítjuk a levest.
  5. A tejfölt tálaláskor keverjük hozzá, pirított tökmaggal és aprított petrezselyemmel kínáljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tökmag helyett másfajta magot is használhatunk, például szezámmagot.

Tejföl helyett használjunk Vénusz Napfölt.

Ételallergia tipp

Izgalmas levest készíthetünk, ha kókusztejet is adunk a levesünkhöz.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Főzzünk az évszaknak megfelelően” Cékla krémleves tökmaggal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 45 perc alatt puhára sütjük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, és a Vénusz étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott céklát.
  4. Vízzel felöntjük, korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, citrom levével savanyítjuk a levest.
  5. A tejfölt tálaláskor keverjük hozzá, pirított tökmaggal és aprított petrezselyemmel kínáljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tökmag helyett másfajta magot is használhatunk, például szezámmagot.

Tejföl helyett használjunk Vénusz Napfölt.

Ételallergia tipp

Izgalmas levest készíthetünk, ha kókusztejet is adunk a levesünkhöz.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolajak „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkeznek, így a vele készült ételekkel duplán törődsz a családdal.