"Ha tökszezon van, használjuk ki!" Sós sütőtöktorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha már itt az ősz és sütőtök szezon van, érdemes minél többféle tökös receptet kipróbálni, hiszen egészséges és szezonális hozzávaló. Ez itt egy különleges sós torta.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 642 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg sütőtök 
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 15 dkg feta reszelt sajt
  • 8 dkg olívabogyó
  • 8 dkg aszalt paradicsom
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A sütőtököt sütőben megsütjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, alacsony lángon kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az üvegesre pároljuk.
  3. A félbevágott olívabogyókat, a tökpürét, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot is hozzákeverjük.
  4. Amikor langyosra hűlt a keverék a felvert tojásokkal és a fetával sajttal összekeverjük.
  5. A tortaformát vékonyan kikenjük olajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk. 
  6. Belesimítjuk a krémet és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A sajt zsírosabb, jól reszelhető sajt legyen, pl. edami, cheddar, trappista.

Keverhetünk a tésztába pirított csirkekockákat is.

Ételallergia tipp

A tésztába keverhetünk másfajta zöldségeket is, pl. borsót, paprikát, párolt vagy sült sárgarépát.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Ha tökszezon van, használjuk ki!" Sós sütőtöktorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt sütőben megsütjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, alacsony lángon kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az üvegesre pároljuk.
  3. A félbevágott olívabogyókat, a tökpürét, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot is hozzákeverjük.
  4. Amikor langyosra hűlt a keverék a felvert tojásokkal és a fetával sajttal összekeverjük.
  5. A tortaformát vékonyan kikenjük olajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk. 
  6. Belesimítjuk a krémet és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A sajt zsírosabb, jól reszelhető sajt legyen, pl. edami, cheddar, trappista.

Keverhetünk a tésztába pirított csirkekockákat is.

Ételallergia tipp

A tésztába keverhetünk másfajta zöldségeket is, pl. borsót, paprikát, párolt vagy sült sárgarépát.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj hazai napraforgómagból készül, melynek gyártásánál odafigyelünk arra, hogy alacsony legyen az ökológiai lábnyomunk.