„Egyenesen a piacról!” Sült zöldségek márványsajtos mártogatóval

Ha tetszik a recept, mentsd el

A piacon, helyi termelőtől beszerzett zöldségekkel kisebb öko-lábnyomunk lesz. Törekedjünk arra, hogy lokális és szezonális zöldségeket, gyümölcsöket fogyasszunk! 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 184 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Mártogatós:
  • 30 dkg márványsajt
  • 5 dl tejföl

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. A krumplit, céklát, hagymát cikkekre vágjuk, a répát hosszában elfelezzük és az olajjal átforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük a zöldségeket, majd 180 fokos sütőben sütni kezdjük őket.
  4. Közben a karfiolt egyben főzni kezdjük, és amikor már bele tudjuk szúrni a villát, akkor kiszedjük, az étolajjal megkenjük és a többi zöldsége közé tesszük sülni.
  5. A sütés végén sózzuk csak őket.
  6. A márványsajtból és a tejfölből sűrű mártogatóst készítünk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Érdemes kipróbálni a karalábét is sütve.

Márványsajt helyett készíthetünk mártogatóst füstölt sajtból is.

Az elkészült zöldségeket megszórhatjuk pirított szezámmaggal is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egyenesen a piacról!” Sült zöldségek márványsajtos mártogatóval

Hozzávalók

Mártogatós:

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. A krumplit, céklát, hagymát cikkekre vágjuk, a répát hosszában elfelezzük és az olajjal átforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük a zöldségeket, majd 180 fokos sütőben sütni kezdjük őket.
  4. Közben a karfiolt egyben főzni kezdjük, és amikor már bele tudjuk szúrni a villát, akkor kiszedjük, az étolajjal megkenjük és a többi zöldsége közé tesszük sülni.
  5. A sütés végén sózzuk csak őket.
  6. A márványsajtból és a tejfölből sűrű mártogatóst készítünk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Érdemes kipróbálni a karalábét is sütve.

Márványsajt helyett készíthetünk mártogatóst füstölt sajtból is.

Az elkészült zöldségeket megszórhatjuk pirított szezámmaggal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik, így a vele készült ételekkel duplán törődsz a családdal.