"Hazai gazdaságból vásárolok!" Rozmaringos comb sült almával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A hűvösebb őszi estéken fantasztikus hazaérkezni a rozmaringos husi illatára és a sült alma illatára! A családtagok alig várják majd, hogy megkóstolhassák ezt a finomságot!

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1,5 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 488 kcal

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 4 ág rozmaring
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 3 dl fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 6 db alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 cm gyömbér

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, keresztben bevágjuk, hogy kinyithassuk, mint egy könyvet. Alaposan sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát lereszeljük, és ezzel is bekenjük. A húsba a rozmaringot beletekerjük és megkötözzük.
  2. Egy tepsibe fektetjük a húst, mellészórjuk a cikkekre vágott hagymákat, aláöntjük a bort, alufóliával lezárjuk,  és 200 fokon 1,5 órát sütjük.
  3. Közben elkészítjük sült almát: Az almákat megtisztítjuk és kevés olajon megsütjük, gyömbért reszelünk hozzá, fahéjjal ízesítjük. Ha kell kicsit cukrozzuk.
  4. A húsról levesszük a fóliát, ha kell még a sütőben rápirítunk, az almaraguval tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A combokat szeletben is süthetjük, azonban egyben sütve sokkal szaftosabb marad.

Kipróbálhatjuk sütőzacskóban is megsütve a combot.

Grillfűszerrel is ízesíthetjük a húst.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Hazai gazdaságból vásárolok!" Rozmaringos comb sült almával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, keresztben bevágjuk, hogy kinyithassuk, mint egy könyvet. Alaposan sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát lereszeljük, és ezzel is bekenjük. A húsba a rozmaringot beletekerjük és megkötözzük.
  2. Egy tepsibe fektetjük a húst, mellészórjuk a cikkekre vágott hagymákat, aláöntjük a bort, alufóliával lezárjuk,  és 200 fokon 1,5 órát sütjük.
  3. Közben elkészítjük sült almát: Az almákat megtisztítjuk és kevés olajon megsütjük, gyömbért reszelünk hozzá, fahéjjal ízesítjük. Ha kell kicsit cukrozzuk.
  4. A húsról levesszük a fóliát, ha kell még a sütőben rápirítunk, az almaraguval tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A combokat szeletben is süthetjük, azonban egyben sütve sokkal szaftosabb marad.

Kipróbálhatjuk sütőzacskóban is megsütve a combot.

Grillfűszerrel is ízesíthetjük a húst.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj használatával a fenntarthatóságért teszel, hiszen hazai feldolgozású napraforgómagból készül és „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.