"Őszi lakoma a környék csemegéiből" Szilvával töltött dagadó, petrezselymes burgonyával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az őszi ételekhez jól passzol a nyári friss gyümölcsökből készült aszalt változat. Ez a dagadó recept aszalt szilvával van töltve.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 2 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 1126 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg dagadó
  • 2 zsemle
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 hagyma
  • 3+2 ek Vénusz étolaj 
  • 20 dkg bacon
  • frissen őrölt bors
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 kg burgonya

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott aszalt szilvát és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét. 
  2. A tölteléket összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A dagadót felszúrjuk, és a töltelékkel betöltjük, majd a szalonnával beburkoljuk. 
  4. 180 fokos sütőben 2 órát fóliával lefedve sütjük, majd fólia nélkül rápirítunk.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, puhára főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Csak a végén sózzuk.

Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett kipróbálhatjuk aszalt áfonyával vagy meggyel.

Keverhetünk a töltelékbe napraforgómagot is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Őszi lakoma a környék csemegéiből" Szilvával töltött dagadó, petrezselymes burgonyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott aszalt szilvát és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét. 
  2. A tölteléket összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A dagadót felszúrjuk, és a töltelékkel betöltjük, majd a szalonnával beburkoljuk. 
  4. 180 fokos sütőben 2 órát fóliával lefedve sütjük, majd fólia nélkül rápirítunk.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, puhára főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Csak a végén sózzuk.

Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett kipróbálhatjuk aszalt áfonyával vagy meggyel.

Keverhetünk a töltelékbe napraforgómagot is.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj használatával nem csupán családod boldogságára, hanem a fenntarthatóságra is ügyelsz, mert „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.