"Ez is készülhet őszi verzióban!” Sütőtökös csirkés lasagne

Ha tetszik a recept, mentsd el

A klasszikus lasagne helyett néha készíthetünk zöldséges verziót is, érdemes ilyenkor a szezonnak megfelelő zöldségeket választani.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 986 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 1 fej hagyma
  • 60 dkg sütőtök
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg spenótlevél
  • frissen őrölt bors
  • 10 lasagne lap
  • 12 dkg sajt
Besamel

Elkészítés

  1. A sütőtököt felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkét és lepirítjuk, majd a sütőtököt is. 10 percig sütjük, végül belekeverjük a spenótleveleket is.
  2. A besamelhez az olajon megfuttatjuk a lisztet, és apránként felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük, besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy kerámiatálba kenjük a szószt, rátesszük a lasagne lapokat, egy réteg zöldséges ragu, majd ismét lasagne lapok, szósz, ragu, lasagne lap. A tetejére lasagne lap kerüljön.
  4. Kenjük meg a maradék szósszal, reszeljünk rá sajtot. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A sütőtök mellett más zöldséget is hozzáadhatunk, például paprikát, paradicsomot.

A sütőtökös raguhoz tejszínt is adhatunk, akár sima tésztaszószként is fogyaszthatjuk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Ez is készülhet őszi verzióban!” Sütőtökös csirkés lasagne

Hozzávalók

Besamel

Elkészítés

  1. A sütőtököt felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkét és lepirítjuk, majd a sütőtököt is. 10 percig sütjük, végül belekeverjük a spenótleveleket is.
  2. A besamelhez az olajon megfuttatjuk a lisztet, és apránként felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük, besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy kerámiatálba kenjük a szószt, rátesszük a lasagne lapokat, egy réteg zöldséges ragu, majd ismét lasagne lapok, szósz, ragu, lasagne lap. A tetejére lasagne lap kerüljön.
  4. Kenjük meg a maradék szósszal, reszeljünk rá sajtot. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A sütőtök mellett más zöldséget is hozzáadhatunk, például paprikát, paradicsomot.

A sütőtökös raguhoz tejszínt is adhatunk, akár sima tésztaszószként is fogyaszthatjuk.

Vénusz tipp

Ha az alapanyagokat helyi termelőktől szerzed be, és ISCC Plus fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező Vénusz étolajat használsz, te is tehetsz egy kicsit a fenntarthatóságért.