“Wohoooo, de finom” Sült kacsacomb tökpürével

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sütőtökszezon egyik legfinomabb főétele a sült kacsacomb tökpürével. Szuper fogás, ha átjönnek a barátok vacsorára, ráadásul a sütőtöktől nem nehéz, így marad hely a desszertnek is.

Elő- és elkészítési idő

5 + 80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 650 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 db kacsacomb
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors
  • 1/2 sütőtök 
  • 2-3 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Fogjuk a kacsacombokat, sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük tepsibe, dobjunk mellé rozmaringot, fokhagymagerezdeket pucolás nélkül. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 1 órán keresztül, de 45 perc után szedjük le a fóliát, és hagyjuk lepirulni a combokat.
  2. Nyugodtan tegyük be mellé a két darabba vágott tököt, és süssük puhára nagyjából 45 perc alatt. Ha kivettük, húzzuk le a héját, tegyük robotgépbe.
  3. Pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát a Vénusz étolajon, tegyük ezt is a robotgépbe. Sózzuk, borsozzuk a tököt, és alaposan turmixoljuk le, mintha krumplipüré lenne.
  4. A kész kacsacombokkal együtt tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A pürét készíthetjük fele krumpliból-fele sütőtökből, így kiadósabb lesz a főétel.

Kacsacomb helyett választhatunk libacombot is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Wohoooo, de finom” Sült kacsacomb tökpürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogjuk a kacsacombokat, sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük tepsibe, dobjunk mellé rozmaringot, fokhagymagerezdeket pucolás nélkül. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 1 órán keresztül, de 45 perc után szedjük le a fóliát, és hagyjuk lepirulni a combokat.
  2. Nyugodtan tegyük be mellé a két darabba vágott tököt, és süssük puhára nagyjából 45 perc alatt. Ha kivettük, húzzuk le a héját, tegyük robotgépbe.
  3. Pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát a Vénusz étolajon, tegyük ezt is a robotgépbe. Sózzuk, borsozzuk a tököt, és alaposan turmixoljuk le, mintha krumplipüré lenne.
  4. A kész kacsacombokkal együtt tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A pürét készíthetjük fele krumpliból-fele sütőtökből, így kiadósabb lesz a főétel.

Kacsacomb helyett választhatunk libacombot is.

Vénusz tipp

Adhatunk a püréhez egy evőkanál Vénusz Vajvarázslatot, így még teltebb ízű lesz.