„Sonkából levesbetét” Borsókrémleves leveles tésztába göngyölt sonkával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A krémlevesek levesbetétjeként jól hasznosítható a maradék húsvéti sonka. Tekerjük leveles tésztába és különleges levesbetétet kapunk! 

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~342 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma 
  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kg mirelit zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín 
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • Frissen őrölt bors

Leveles tésztába göngyölt sonka:

  • 1 rúd leveles tészta
  • 20 dkg sonka
  • 2 ek pesto
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, finomra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk.
  • A borsót hozzáadjuk, 6 dl vízzel felengedjük, majd negyed órán keresztül főzzük, míg a borsó megpuhul.
  • A fokhagymát belereszeljük, hozzáadjuk a tejszínt, a citrom facsart levét és ollóval belevagdossuk a petrezselymet.
  • Botmixerrel leturmixoljuk, majd főzzük még 5 percig. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
  • Közben a leveles tésztát kiterítjük, 8 cm vékony csíkokra vágjuk. A csík aljára pestot kenünk és rátesszük az apróra vágott sonkát, majd háromszög alakban felhajtjuk.
  • Tojással lekenjük, 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A borsólevest készíthetjük friss vagy fagyasztott borsóból is.

A tejszínt cserélhetjük tejfölre vagy natúr joghurtra is.

Ételallergia tipp

A tejszínt elhagyhatjuk laktózérzékenység esetén.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sonkából levesbetét” Borsókrémleves leveles tésztába göngyölt sonkával

Hozzávalók

Leveles tésztába göngyölt sonka:

Elkészítés

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A borsólevest készíthetjük friss vagy fagyasztott borsóból is.

A tejszínt cserélhetjük tejfölre vagy natúr joghurtra is.

Ételallergia tipp

A tejszínt elhagyhatjuk laktózérzékenység esetén.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj azért is klassz, mert D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.