Ijesztően fincsi sajtos kréker

Ha tetszik a recept, mentsd el

Akár gyerekeknek, akár felnőtteknek tartunk otthon beöltözős bulit, jól jön az alkalomhoz illő ropogtatnivaló. Ráadásul ez a kréker most teljes kiőrlésű lisztből készül.

Elő- és elkészítési idő

70 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 370 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 80 g Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez 
  • 50 cheddar sajt
  • 2-3 ek hideg víz
  • 1/2 ek só
  • 1 tk római kömény
  • 1 tojás sárgája
  • 2-3 ek fekete szezámmag

Elkészítés

  1. Reszeljük le a sajtot, és tegyük az összes hozzávalót a vízen kívül a robotgépbe.
  2. Alaposan mixeljük össze, majd öntsük hozzá a vizet.
  3. Vegyük ki a gépből, és kézzel gyúrjunk belőle gombócot, majd celofánba csomagolva tegyük hűtőbe egy órára.
  4. Miután kivettük a hűtőből, gyúrjuk át kézzel. Ezután nyújtsuk ki a tésztát nagyjából fél cm vastagságúra.
  5. Szaggassuk ki halloween mintás formákkal, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejét tojássárgájával, és szórjuk meg a magokkal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süssük készre.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Ha nincs otthon Halloween mintás szaggatónk, vegyünk elő kemény papírt, másoljunk le az internetről néhány mintát, vágjuk ki, és máris készülhetnek a cicás, denevéres, seprűs krékerek.

Vonjuk be a gyerekeket a szaggatásba, biztosan imádni fogják.

Elkészíthetjük fehér lisztből is, ha nem szeretjük a teljeskiőrlésű lisztek kicsit kesernyésebb ízét.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Ijesztően fincsi sajtos kréker

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a sajtot, és tegyük az összes hozzávalót a vízen kívül a robotgépbe.
  2. Alaposan mixeljük össze, majd öntsük hozzá a vizet.
  3. Vegyük ki a gépből, és kézzel gyúrjunk belőle gombócot, majd celofánba csomagolva tegyük hűtőbe egy órára.
  4. Miután kivettük a hűtőből, gyúrjuk át kézzel. Ezután nyújtsuk ki a tésztát nagyjából fél cm vastagságúra.
  5. Szaggassuk ki halloween mintás formákkal, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejét tojássárgájával, és szórjuk meg a magokkal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süssük készre.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Ha nincs otthon Halloween mintás szaggatónk, vegyünk elő kemény papírt, másoljunk le az internetről néhány mintát, vágjuk ki, és máris készülhetnek a cicás, denevéres, seprűs krékerek.

Vonjuk be a gyerekeket a szaggatásba, biztosan imádni fogják.

Elkészíthetjük fehér lisztből is, ha nem szeretjük a teljeskiőrlésű lisztek kicsit kesernyésebb ízét.

Vénusz tipp

Fontos, hogy a Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez és a víz is hideg legyen, jobb lesz tőle a tésztánk.