Boszorkányfazék - Sűrű, sült tökleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az igazi boszorkányok halloweenkor nem hagyják ki ezt a sűrű, a sütéstől édeskés töklevest, mely finoman fűszeres. Vigyázat, bárkit bűvkörünkbe vonhatunk vele!

Elő- és elkészítési idő

45 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 290 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1/2 sütőtök
  • 8 dl liter víz
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél tk szerecsendió
  • bors

Elkészítés

  1. A sütőtököt vágjuk négybe, kaparjuk ki a magjait, és süssük puhára 200 fokos sütőben 40 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Forrósítsuk fel a Vénusz étolajat egy fazékban, és dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a lapjára vágott fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a meghámozott tököt és öntsük fel a vízzel. Botmixerrel pürésítsük selymesre. Keverjük hozzá a tejszínt.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk fel újra.
  5. Tálaljuk reszelt szerecsendióval és, ha szeretjük chilivel.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Pirított tökmaggal is tálalhatjuk.

Ételallergia tipp

Tejszín helyett használhatunk hozzá kókusztejet, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Boszorkányfazék - Sűrű, sült tökleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt vágjuk négybe, kaparjuk ki a magjait, és süssük puhára 200 fokos sütőben 40 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Forrósítsuk fel a Vénusz étolajat egy fazékban, és dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a lapjára vágott fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a meghámozott tököt és öntsük fel a vízzel. Botmixerrel pürésítsük selymesre. Keverjük hozzá a tejszínt.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk fel újra.
  5. Tálaljuk reszelt szerecsendióval és, ha szeretjük chilivel.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Pirított tökmaggal is tálalhatjuk.

Ételallergia tipp

Tejszín helyett használhatunk hozzá kókusztejet, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz tipp

Pürésítéskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Vajvarázslatot, és még teltebb ízű lesz a leves.