Fekete üst - Fekete bab krémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

A halloween tökéletes arra, hogy ezt a varázslatos, de félelmetes külsejű fekete bab alapú levest elkészítsük. Üstöket elő, kotyvasztásra fel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 260 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 konzerv fekete bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 6-7 dl víz
  • 1 ek füstölt paprika
  • 100 g kolbász
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Egy fazékban melegítsünk  Vénusz étolajat,   pirítsuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a lapjára szelt fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak, húzzuk félre, keverjük hozzá a füstölt paprikát.
  2. Öntsük hozzá az egyik konzerv fekete babot és a vizet, főzzük össze 10 perc alatt, majd botmixerrel turmixoljuk simára.
  3. Öntsük hozzá a másik konzerv babot a levével együtt, főzzük fel újra.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsuk le a vékonyra vágott kolbászkarikákat, és ha kész a leves ezzel, és friss korianderrel tálaljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Konzerv bab helyett természetesen jó a száraz fekete bab is. Ilyenkor hosszabb ideig kell főzni a babot, vagy akár elő is áztathatjuk.

Kolbász nélkül vegetariánus a levesünk.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fekete üst - Fekete bab krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban melegítsünk  Vénusz étolajat,   pirítsuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a lapjára szelt fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak, húzzuk félre, keverjük hozzá a füstölt paprikát.
  2. Öntsük hozzá az egyik konzerv fekete babot és a vizet, főzzük össze 10 perc alatt, majd botmixerrel turmixoljuk simára.
  3. Öntsük hozzá a másik konzerv babot a levével együtt, főzzük fel újra.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsuk le a vékonyra vágott kolbászkarikákat, és ha kész a leves ezzel, és friss korianderrel tálaljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Konzerv bab helyett természetesen jó a száraz fekete bab is. Ilyenkor hosszabb ideig kell főzni a babot, vagy akár elő is áztathatjuk.

Kolbász nélkül vegetariánus a levesünk.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolajjal, D-vitamin tartalmának köszönhetően, hozzájárulhatunk az immunrendszer normál működéséhez.